NaslovnaRAZONODARetro trik koji svaka baka zna

Retro trik koji svaka baka zna

Nešto što postaje sve uočljivije kako vreme prolazi je koliko lako naša lica pokazuju bilo kakav znak stresa, nesanice, previše soli ili čašu vina. Natečenost i upala se mogu prirodno pojaviti, ali nikada nisam u potpunosti cenio vreme koje je potrebno da se osećam spremnim da dočekam dan bez naduvenih poluzatvorenih očiju – a šoljica kafe ne mora nužno biti dobar. Međutim, dok sam se žalio na problem svojoj baki, ona je ponudila savet za koji očigledno mnoge južnjačke žene znaju i koriste ga dugo vremena da se bore protiv nadutosti i da se osećaju najbolje pre nego što su svi otmjeni alati i rutine za lice postali popularni, i to uopšte ne zahteva kupovinu bilo čega. Sve što je potrebno je da „probudite svoje lice”, kako ona kaže, stavljanjem lica u ledenu vodu.

Zamotavanje lica u posudu sa ledenom vodom ne zvuči previše privlačno, ali ako su prednosti veće od neprijatnosti, bio bih spreman da pokušam bilo šta. Posle nedelju dana religioznog pravljenja posude sa ledenom vodom za lice svakog jutra i zamakanja oko 30 sekundi, definitivno sam mogao da primetim razliku, posebno u danima kada sam se budio sa nadutošću. Čini se da je smanjenje nadutosti lako najveća korist, kao i da se osećate i izgledate budnije nego kada samo koristim moju uobičajenu jutarnju rutinu, koja uključuje niz proizvoda.

U danima kada znam da ću se šminkati rano – ili pre bilo kog događaja u tom slučaju – smatram da se osećam samopouzdanije i „zategnutije” pre (i posle) nanošenja nege kože i šminke . Da ne spominjem, kad god se probudim iscrpljen, dodatno umoran ili pomalo dehidriran od prethodne zabavne noći, to je kao trenutni početak. Za samo 30 sekundi, brzo zakucavanje je vredno toga, što dokazuje da su ponekad starinski saveti za lepotu bolji.

Prednosti stavljanja lica u ledenu vodu

Natečenost i crvenilo na kraju potiču od upale, a hladna voda je brz način za smanjenje upale ograničavanjem krvnih sudova. U suštini, ograničavanje ovih krvnih sudova na licu može trenutno da smanji natečenost i tupost „probuđenjem lica”, kao i da smiri svako crvenilo ili iritaciju. Takođe može smanjiti pojavu pora, što rezultira glatkijim izgledom tena i potencijalno manje ulja koje izlazi na površinu tokom dana. Kako se krvni sudovi polako otvaraju, ostaje prirodno blistavo crvenilo, zbog čega se kaže da tretmani lica sa ledenom vodom čine vašu kožu sjajnijom.

Estetičarka i stručnjak za negu kože Rene Rouleau čak predlaže dodavanje hamamelisa u ledenu vodu kako bi se poboljšale prednosti. „Hladne temperature skupljaju kapilare i stimulišu drenažu, dok hamamelis ima prirodna antiinflamatorna svojstva koja smanjuju natečenost”, piše ona.

Ledeno-vodeni tretman lica kod kuće

Napunite posudu ledom i vodom i ostavite da odstoji nekoliko sekundi dok se potpuno ne ohladi.

Umakajte lice na 30 sekundi, odjednom ili u malim koracima ako je to lakše. Šok hladne vode nekima može otežati boravak pod vodom!

Za dodatno uklanjanje nadutosti, koristite gua sha ili valjak za lice, uvek ciljajući nagore i nadole da biste se rešili viška tečnosti sa lica.

S obzirom na to da se neću odreći takosa i Ranch Vatersa u skorije vreme, sa zadovoljstvom ću ubuduće u svojoj jutarnjoj rutini rotirati lice sa ledenom vodom. Među „zastarelim” južnjačkim trikovima za lepotu koji i dalje funkcionišu, ovaj bi mogao biti moj omiljeni.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Retro #trik #koji #svaka #baka #zna

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja