NaslovnaVESTINismo dali saglasnost za sankcije Belorusiji — RT Balkan

Nismo dali saglasnost za sankcije Belorusiji — RT Balkan

18. feb 2024 14:12

| Obnovljeno: 18. feb 2024 14:12

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je podsetio da lider Belorusije Aleksandar Lukašenko ima sankcije Sjedinjenih Država i Velike Britanije i kaže da sada lakše živi, jer ne mora da ih gleda

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom zvanične posete delegacije Srpske Belorusiji govorio je o sankcijama koje Belorusija trpi zbog dobrih odnosa sa Rusijom. 

“BiH i Republika Srpska nisu se pridružile tim sankcijama. Pozdravljam način na koji Belorusija funkcioniše uprkos sankcijama. I Srpska je u sličnim okolnostima, ali uz jasnu viziju i odlučno vođstvo, napredak je vidljiv”, istakao je Dodik.

Dodik je podsetio da lider Belorusije Aleksandar Lukašenko ima sankcije Sjedinjenih Država i Velike Britanije i kaže da sada lakše živi, jer ne mora da ih gleda.

“Uprkos svemu, Srpska nije dala saglasnost za sankcije Belorusiji, iako drugi deo BiH to želi”, poručio je Dodik.

Dodik je izjavio danas tokom posete Naučno-praktičnom centru za hirurgiju, transplantologiju i hematologiju u Minsku da već postoji iskustvo zajedničkog rada sa ovim centrom opremljenim najsavremenijim tehnologijama, u kojem je lečen 21 pacijent iz Srpske, a 28 čeka na prijem.

“Čestitam centru, Belorusiji i predsedniku Aleksandru Lukašenku na dostignućima koje su postigli. Bez podrške države to ne bi bilo moguće”, rekao je Dodik.

Lukašenko upozorava na provokacije: Južno od nas je rat, zapadno još gore – Poljska i baltičke zemlje

Dodik je istakao da je potpisan sporazum Ministarstva zdravlja Republike Srpske i Komiteta za zdravstvo Belorusije, javlja beloruska agencija Belta.

U delegaciji Srpske, koji predvodi Dodik, su ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić i direktor “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek.

Za sutra je najavljen sastanak Dodika sa predsednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, a predviđeni su i susreti sa premijerom Belorusije Romanom Golovčenkom i predsednikom beloruske Akademije nauka.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Nismo #dali #saglasnost #sankcije #Belorusiji #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja