NaslovnaVESTIAko nema dogovora sa Nestorovićevom strankom, idemo na nove izbore (VIDEO) —...

Ako nema dogovora sa Nestorovićevom strankom, idemo na nove izbore (VIDEO) — RT Balkan

19. feb 2024 09:46

| Obnovljeno: 19. feb 2024 09:53

Uoči početka konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, i dalje se ne zna da li se ide na nove izbore ili će većina biti formirana

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas, pre početka konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda da će se, ukoliko za desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava na izbornoj listi “Aleksandar Jerković – Mi glas iz naroda”, ići na nove izbore.

“Ukoliko za ovih desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava izborne liste Aleksandar Jerković – Mi ljudi iz naroda, da idemo na nove izbore, baš zbog toga što mislimo da je Beograd neophodna i legalna i legitimna i stabilna vlast koja će da podrži sve izazove pred kojima se Srbija bude našla”, rekao je Šapić.

“Stvarno želimo da zbog Ekspa 2027 promenimo Beograd više nego u poslednjih 10 godina, i zato smo se odlučili da se, ukoliko u ovih 10 dana ne dođe do nekih ujedinjenja, ide na izbore zbog svega što smo pripremili”, rekao je on.

Šapić je ocenio da ćemo se “najverovatnije naći u istoj situaciji dva ili tri meseca nakon izbora” ali da će “tu odgovornost podneti oni koji u ovom momentu još uvek možda ne shvataju važnost ovog trenutka”.

Dolazimo do toga da će verovatno u sledećoj kampanji glavno pitanje biti kojom ćete se jatu privoleti nakon izbora, bez obzira na sve, na različitosti političke, da li ćete ići sa našim blokom ili onima koji budu deo naše koalicije, koji su spremni da stanu u odbranu države po pitanju svih izazova koji su pred nas, koji nisu spremni da se odreknu dela svoje teritorije, koji nisu spremni da sami sebe proglase genocidnim i nisu spremni da narušavaju odnose sa Ruskom Federacijom i da zatvaraju svoja vrata ka istoku, koji nisu spremni da na ovoj zgradi iza nas zakače šarenu zastavu i poistovete je sa državnom zastavom i zastavom grada Beograda, naglasio je Šapić.

Sednica Skupštine grada će biti otvorena, a u skladu sa zakonom će biti odložena na desetak dana i biće zakazana nova sednica, verovatno za 1. mart, objasnio je Šapić šta će se danas dešavati.

“Ukoliko se do 3. marta, do kada je poslednji rok ako se ne konstituiše Skupština grada, a konstituisanje Skupštine grada znači izbor predsednika, potpredsednika i sekretara i administrativno-mandatne komisije, tada kreće da teče rok od mesec dana kada predsednik Narodne Skupštine ima pravo da u roku od 45 do 60 dana raspiše nove izbore”, rekao je Šapić.

Kako je naveo, ako do 3. marta ne budu imali skupštinsku većinu, matematičku i legalnu, kao i legitimnu, ali po novim standardima za koje se SNS odlučila i zbog delikatnosti situacije iz želje da imaju puni legitimitet, vlast u gradu neće praviti već će se ići na nove izbore.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ako #nema #dogovora #Nestorovićevom #strankom #idemo #nove #izbore #VIDEO #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja