NaslovnaBIZNISSrpskom narodnom pozorištu potrebne veće plate i više zaposlenih

Srpskom narodnom pozorištu potrebne veće plate i više zaposlenih

Srpskom narodnom pozorištu potrebne veće plate i više zaposlenih

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić razgovarao je s predsednicom Vlade Anom Brnabić o unapređenju položaja zaposlenih.

U Beogradu je održan sastanak na kom je razgovarano o povećanju zarada umetnika i zaposlenih i povećanju broja radnih mesta u Srpskom narodnom pozorištu.

Srpsko narodno pozorište, na poziv predsednice Vlade predstavljali su upravnik prof. dr Zoran Đerić i direktor opere Željko Andrić.

Kako je saopštio SNP, tokom sastanka, upravnik SNP i predsednica Vlade postigli su visok stepen saglasnosti o neophodnosti uvećavanja zarada zaposlenih u najstarijoj pozorišnoj kući u Srbiji.

„Izuzetno sam zadovoljan sastankom. Naišli smo na veliko razumevanje predsednice Vlade, koja nas je obavestila da će biti formirana Radna grupa Ministarstva kulture, koja će imati zadatak da donese plan i strategiju kojima će se rešiti pitanje povećanja zarada i druga važna pitanja. Izuzetno smo zahvalni što je Vlada Srbije pokazala inicijativu i spremnost da sistemski unapredi položaj zaposlenih u Srpskom narodnom pozorištu i svim institucijama kulture“, rekao je Đerić nakon sastanka.

Izvor: 021

Foto: Pixabay

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Srpskom #narodnom #pozorištu #potrebne #veće #plate #više #zaposlenih

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja