NaslovnaVESTIDominantne su kardiološke i neurološke tegobe — RT Balkan

Dominantne su kardiološke i neurološke tegobe — RT Balkan

General se jako obradovao našem dolasku, bio je komunikativan i razgovarali smo o svim njegovim zdravstvenim tegobama, rekao je za RT Balkan direktor UKC Republike Srpske profesor doktor Vlado Đajić

Direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić oglasio se za RT Blakan nakon obilaska Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu i ukazao da kod generala preovladavaju neurološke i kardiološke tegobe.

“Bili smo u Sheveningenu, u pritvorskoj jedinici kod generala Ratka Mladića. Razgovarali smo sa generalom o njegovim zdravstvenim tegobama i problemima, razgovarali smo i sa njegovim lekarskim timom koji radi ovde u pritvorskoj jedinici. Pogledali smo medicinsku dokumentaciju i detaljno ga pregledali”, rekao je Đajić.

Dobro je, kaže Đajić, što je lekarski tim baš u ovom sastavu.

“U timu smo bili: kardilog-doktor Nikola Šobot, neurolog-doktor Siniša Miljković, i forenzičar psihijatrije doktor Milan Stojaković, i ja kao profesor neurologije i dugogodišnji šef odeljenja za cerebro-vaskularne bolesti. Napravili smo plan za sutrašnju posetu, a nakon toga ćemo doneti konzilijarnu odluku i mišljenje sa daljim preporukama za lečenje. To ćemo poslati lekarima u Sheveningenu i porodici generala Ratka Mladića”, naveo je naš sagovornik.

Direktor UKC Republike Srpske istakao je značaj dolaska srpskih lekara u posetu generalu Mladiću. Kako je rekao, sve je proteklo jako emotivno.

“General se jako obradovao našem dolasku, bio je komunikativan i razgovarali smo o svim njegovim zdravstvenim tegobama: kako su počele, kako napreduju, kakve lekove pije, itd. Značajno je što je bio u mogućnosti da sve tegobe i simptome kaže na srpskom jeziku, to značajno olakšava rad lekara, jer je nekada strancima teže zbog jezičke barijere.”

Kako je istakao Đajić, “sve je proteklo jako emotivno i dirljivo i ovim smo jako usrećili generala Ratka Mladića”.

U skladu sa pravima zaštite privatnosti pacijenta, ali i propisima iz Sheveningena, javnost i mediji će biti obavešteni o onome što sutra srpski lekari donesu kao zaključak nakon detaljnog pregleda generala Ratka Mladića.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Dominantne #kardiološke #neurološke #tegobe #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja