NaslovnaVESTIDodik: Srpska se nada statusu posmatrača u BRIKS

Dodik: Srpska se nada statusu posmatrača u BRIKS

ATAImages

Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je BRIKS interesantan za Srbe i da se nada da će Srpska u budućnosti imati mogućnost da dobije status posmatrača u ovoj organizaciji.

Dodik je pojasnio da BRIKS predlaže novi format saradnje među državama i narodima, otkriva novo tržište, ideje, pristup naprednim tehnologijama iz drugih delova sveta zbog čega je interesantan Srbima.

On je naveo da na Zapadu postoji stereotip prema BRIKS-u, koji podržavaju Bošnjaci, zapadni saveznici u Sarajevu, koji stavljaju veto na inicijative koje su važne za Srpsku.

Dodik je istakao da je Republika Srpska opredeljena za razvijanje odnosa sa Ruskom Federacijom u oblasti ekonomije, trgovine, obrazovanja i nauke, kao i za razmenu tehnologije, a da se Bošnjaci plaše da razočaraju svoje mentore i pokrovitelje – Amerikance i Britance, preneo je RTRS.

On je ukazao da se već mnogo godina bori protiv pokušaja Zapada da ukine Republiku Srpsku i centralizuju BiH, koja ne odgovara srpskim nacionalnim interesima.

– To ne bi bilo dobro ni za druge narode. To je samo interes kolonizatora koji žele da samostalno upravljaju BiH, da iskoriste legalno izabrane predstavnike naroda u vidu marioneta i dekoracije – naveo je predsednik Republike Srpske.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Dodik #Srpska #nada #statusu #posmatrača #BRIKS

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja