NaslovnaRAZONODAZvezde Instagrama i Ginisovi rekorderi

Zvezde Instagrama i Ginisovi rekorderi

Kada biste sa smanjenom pažnjom pogledali u sliku na kojoj su Sultan Kosen iz Turske i Jyotija Amgea iz Indije pomislili biste da on u naručju drži lutku. Ali, ne. U pitanju su Ginisovi rekorderi – on kao najviši i ona kao najniža.

Naime, Sultan je visok 251, a ona nešto više od 62,8 santimetra. Koliko je on visok govori i činjenica da mu je stopalo dugo 36,5 santimetra, više od polovine njene ukupne visine.

Inače, Sultan i Jyotija su se upoznali 2018. godine u Kairu gde su zajedno obišli piramide u Gizi. On je službeno postao najviši čovek 2009. godine kada je otkriveno da je više od 10 santimetra viši od Bao Xishuna, koji je do tada držao rekord.

Sultan, takođe, drži rekord za najveće šake – svaka od njih je duga 28,5 santimetra – mereno od zgloba do vrha srednjeg prsta. On je inače normalno rastao do desete godine, ali je dobio tumor koji je rezultirao zdravstvenim stanjem koje se zove hipofizni gigantizam. Danas je zvezda na Instagramu, a njegov profilč prati skoro 250.000 ljudi.

Kako piše Telegraf, on živi poptuno po meri zbog svoje veličine, sve mu se šije, ima posebno napravljen krevet dužive oko tri metra i gde god da pojavi je prava atrakcija.

Jyotija je u dobi od 18 godina težila svega 5 kilograma, a uzrok njezine patuljaste veličine je stanje koje se naziva ahondroplazija, što znači da nikada neće narasti iznad određenog broja santimetra. Bavi se glumom i na Instagramu ima čak skoro milion i po pratioca. 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zvezde #Instagrama #Ginisovi #rekorderi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja