NaslovnaVESTI"Incident" na poljsko-ukrajinskoj granici - Vesti online

“Incident” na poljsko-ukrajinskoj granici – Vesti online

pixabay.com

Poljska policija pokrenula je istragu nakon što su jutros nepoznate osobe na železničkom punktu “Dorogusk” na granici sa Ukrajinom iz tri vagona izbacile uljanu repicu koja je trebalo da iz te zemlje preko Poljske bude prevezena u Nemačku.

Pres-služba Ukrajinskih železnica navela je u objavi na svom Telegram kanalu da su nepoznate otvorile vagone i izbacile uljanu repicu koja je, kao i drugi poljoprivredni proizvodi, iz Ukrajine transportovana kroz teritoriju Poljske, prenosi Ukrinform.

Zamenik ukrajinskog premijera i resorni ministar Oleksandar Kubrakov apelovao je da odgovorni odmah budu pronađeni i kažnjeni, “kako drugi ne bi bili u iskušenju da to ponove”.

Ukrajinske železnice pripremaju odgovarajući apel poljskim agencijama za sprovođenje zakona o incidentu.

Poljoprivrednici širom Evrope demonstriraju protiv ograničenja koja su im nametnuta merama EU za rešavanje klimatske promene i rastućih troškova, ali i zbog, kako navode, nelojalna konkurencija iz inostranstva, posebno Ukrajine.

Poljski poljoprivrednici blokirali su u utorak prugu u blizini kontrolnog punkta “Medika” na granici sa Ukrajinom i bacili žito iz teretnog vagona na prugu.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Incident #poljskoukrajinskoj #granici #Vesti #online

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja