NaslovnaPLANETAČinimo sve moguće i nemoguće da omogućimo proboj

Činimo sve moguće i nemoguće da omogućimo proboj

KIJEV – Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je danas da je situacija teška na mnogim pravcima na frontu sa ruskim snagama i da zahteva stalno praćenje.

“Neprijatelj vrši redovne napade na položaje naših trupa”, napisao je Sirski na svom Telegram kanalu nakon što je sa ministrom odbrane Rustemom Umerovim obišao isturena komandna mesta u zoni borbenih dejstava.

Sirski i Umerov su saslušali izveštaje komandanata o situaciji na frontu, analizirali situaciju i razgovarali o narednim koracima, prenosi Unian.

Umerov: Činimo sve moguće i nemoguće da omogućimo proboj, imamo plan za 2024. godinu

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov izjavio je danas da je Ukrajina već pripremila „moćan“ plan za 2024. godinu, koji će dati rezultat.

“Činimo sve moguće i nemoguće da napravimo proboj. Plan za 2024. već postoji. Ne govorimo o tome javno. On je moćan, jak, daje ne samo nadu, već će dati i rezultate u 2024. godini”, rekao je Umerov na konferenciji “Ukrajina. Godina 2024“, prenosi Interfaks Ukrajina.

Prema njegovim rečima, rat Rusije protiv Ukrajine je najveći rat od Drugog svetskog rata. “Imamo liniju fronta dužine 3.200 kilometara, imamo intenzivna borbena dejstva na liniji fronta dužine 1.200 kilometara”, naveo je Umerov.

Istakao je da je u toku rad na utvrđivanju položaja, da je on koordinisan i da postoji zajednička grupa ministarstava koja je zadužena za to. “Do sada smo opremili više od nekoliko hiljada uporišta, da ne govorim koliko i čega, vatrenih položaja”, rekao je Umerov. 

Kijev: Tokom noći uništeno 16 od 18 dronova koje je lansirala Rusija

Ukrajina je uništila 16 od 18 dronova koje je lansirala Rusija tokom noći, saopštila je danas ukrajinska vojska.

Dodaje se da su ukrajinske ratne vazduhoplovne snage i protivvazdušna odbrana uništile dronove iranske proizvodnje iznad osam regiona u centralnom, zapadnom i južnom delu Ukrajine, uključujući i u regionu Kijeva.

Na Telegram kanalu ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva se ističe da su bespilotne letelice doletele iz grada Primorsko-Ahtarsk iz Krasnodarske oblasti, kao i sa rta Čauda, sa poluostrva Krim.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Činimo #sve #moguće #nemoguće #omogućimo #proboj

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja