NaslovnaVESTIKfor se povukao ispred zgrade SO Zvečan — RT Balkan

Kfor se povukao ispred zgrade SO Zvečan — RT Balkan

25. feb 2024 12:41

| Obnovljeno: 25. feb 2024 12:41

Inače, pripadnici KFOR-a bili su stacionirani ispred zgrade SO Zvečan od 29. maja prošle godine, kada su u zgradu upali pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije koji su onemogućili Srbima, zaposlenim u lokalnoj administraciji da dođu do svojih radnih mesta

Pripadnici Kfora povukli su se jutros nešto pre devet sati sa položaja ispred zgrade SO Zvečen u centru ovog gradića na severu Kosova i Metohije. U zgradi SO i ispred zgrade od jutros su samo pripadnici specijalne policije iz Prištine sa dugim cevima. U blizini su jutros viđena i dva oficira Euleks policije.

Pre nešto manje od mesec i po dana pripadnici KFOR-a povukli su se i ispred  zgrade SO Leposavić na severu Kosova i Metohije. Iz KFOR-a tada je objašnjeno da ova “misija, predvođena NATO-om, ima fleksibilan položaj na terenu, koji se redovno prilagođava, na osnovu procene bezbednosne situacije”.

Inače, pripadnici KFOR-a bili su stacionirani ispred  zgrade SO Zvečan od 29. maja prošle godine, kada su u zgradu upali pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije koji su onemogućili Srbima, zaposlenim u lokalnoj administraciji da dođu do svojih radnih mesta.

Tada je ispred zgrade SO došlo do velikih sukoba pripadnika Kfora i Srba kada je na jednoj i na drugoj strani bilo više povređenih, od toga jedan Srbin ranjen je bojevom municijom.

Zaposleni u zgradi SO Zvečan i dalje nemaju pristup radnim mestima. Ispred zgrade u centru Zvečana jutros je jedno borbeno oklopno vozilo kosovske policije a prilaz  zgradi zaprečen je metalnom ogradom.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kfor #povukao #ispred #zgrade #Zvečan #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja