NaslovnaVESTIHrvatska odbacila protestnu notu Srbije

Hrvatska odbacila protestnu notu Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske odbacilo je navode iz protestne note Ministarstva spoljnih poslova Srbije da je izjava hrvatskog ministra Gordana Grlić Radmana mešanje u unutrašnja pitanja Srbije.

U saopštenju Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, navodi se da je Radman “konstatovao činjenicu o neusklađivanju Srbije sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU iz ugla sukoba u Ukrajini”.

“Kao što smo već isticali, ne može se biti kandidat za članstvo u EU i koristiti sve dobrobiti toga, a pritom neprincipijelno i proračunato izbegavati osudu ruske agresije i EU politike vezano uz to. Ovakve izjave iz Republike Srbije još jednom pokazuju svesno i institucionalno negiranje činjenica o prirodi događaja u Ukrajini, odnosno stvarni stav Srbije prema tome. Evropska porodica ima svoje vrednosti koje uključuju i poštovanje međunarodnog poretka. Taj međunarodni poredak narušen je ruskom agresijom na suverenu i nezavisnu Ukrajinu. Stoga pozivamo još jednom Srbiju da što pre prema pitanju agresije na Ukrajinu uskladi svoju politiku sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU i tako se uistinu svrsta na pravu stranu istorije”, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Hrvatska #odbacila #protestnu #notu #Srbije

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja