NaslovnaVESTIZeleni prave izveštaj kako je Srbija utrošila novac iz fondova EU —...

Zeleni prave izveštaj kako je Srbija utrošila novac iz fondova EU — RT Balkan

26. feb 2024 09:50

| Obnovljeno: 26. feb 2024 09:50

Dok u Srbiji počinju konsultacije o mandataru, predstavnici prozapadne opozicije uzeli su poslaničke mandate i uputili se u zemlje na zapadu kako bi izdejstvovali međunarodnu istragu srpskih izbora

Zelena partija u Evropskom parlamentu priprema izveštaj o tome kako je trenutna vlast u Srbiji trošila novac iz budžeta Evropske unije, rekao je lider Zeleno-levog fronta Radomir Lazović koji se nalazi u Briselu.

“Nema sumnje da ćemo zajedničkom saradnjom izvojevati istragu koja će utvrditi da SNS i Vučić aktivno rade na potkopavanju svega što treba da čini jednu pravnu, demokratsku državu”, rekao je Lazović za list “Nova”.

On, kao i delegacija koalicije “Srbija protiv nasilja”, borave u Briselu gde će se sastati sa predstavnicima Evropskog parlamenta i razgovarati o međunarodnoj istrazi srpskih izbora. Nakon Brisela putuju u Pariz na sastanak sa predstavnicima Vlade Francuske, pa potom u Berlin na susret sa partijama iz Bundestaga.

“Verujem da će do međunarodne istrage doći jer vidim spremnost EU da se angažuje u rešavanju ovog problema. S druge strane, šta god da radite u životu to može i da ne uspe, ali nakon usvajanja rezolucije EP deluje mi da smo jako blizu misiji”, kaže Lazović.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zeleni #prave #izveštaj #kako #Srbija #utrošila #novac #fondova #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja