NaslovnaRAZONODACrvene linije u svakoj vezi

Crvene linije u svakoj vezi

Biti u ljubavnom odnosu, vezi ili braku nije lak zadatak. Iako deluje kao da su to odnosi koji se podrazumevaju, često je stvarnost drugačija, a stručnjaci upozoravaju da o svom partneru i sebi treba da vodite računa i izdvajate vreme za vas, da se bavite kvalitetnim odnosom i stvarate puno poverenje.

Postoje takođe i trenuci kada dođe do nezdrave dinamike u vezi. Prepoznavanje crvenih linija u odnosu sa partnerom je imperativ za razumevanje odnosa, jer ignorisanje može dovesti do emocionalnog stresa, pa neke granice ne treba prelaizi a određene znake ne treba zanemariti i gurati pod tepih.

Dominantnost kao osobina

Vaš partner ima kontrolno ponašanje i često pokušava da diktira izbore. Ovakve osobe stalno pokazuju ponašanje kojim žele da utiču na vaše odluke. 

​Emocionalna nedostupnost

Ako je vaš partner emocionalno nedostupan u vezi, to je znak upozorenja da treba nešto da promenite, piše Times od India. Emocionalno nedostupan partner ne mari za vaše emocionalne i fizičke potrebe. Ovakvo ponašanje čini osobu neosetljivom prema svom partneru u vezi.

Nedostatak poverenja​

Poverenje čini osnovu svakog odnosa. Nedostatak poverenja u romantičnoj vezi može izazvati nesigurnost među partnerima, a često je uzrok ovakvog ponašanja manjak samopouzdanja. Kada je poverenje ugroženo ili odsutno, to stvara sumnju i nepoverenje prema vašem partneru. Ako obe osobe ne ispune svoja obećanja, to može postati glavni uzrok nedostatka poverenja u vezi.

Neprijatna tišina

Nedostaci u komunikaciji mogu izazvati ljutnju, razmirice, neslaganje i svađe. Kada se komunikacija prekine, to dovodi do nedostatka intimnosti i nerazumevanja u vezi.

Nepoštovanje

Prigovaranje od strane partnera je pokazatelj nepoštovanja u vezi. Ako vaš partner stalno odbacuje vaša osećanja i pokušava da vas omalovažava tokom svađe, onda to nije zdrava veza.

Rane iz prošlosti

Nerešeni prošli problemi mogu izazvati ozbiljne probleme u vezi. Uporno razmišljanje o prošlim vezama ili traumi iz detinjstva od strane jednog partnera stvara blokadu u emocionalnoj intimnosti i vezivanju unutar veze. Ovo je tema o kojoj treba dobro da razmislite pre nego što vaš odnos postane nešto više od romantične veze.

​Stalne kritike

Stalna kritika vašeg partnera može biti emocionalno zagušujuća i mentalno uznemirujuća. Suočavanje sa stalnim kritikama od strane vašeg partnera znak je problema u vezi. Borba sa stalnim kritikama vašeg partnera može slomiti vaše samopoštovanje, a najbolje rešenje je iskren razgovor. Započnite razgovor bez ljutnje da biste otkrili da li su to primedbe na koje možete da utičete i neko ponašanje koje možete i želite da promenite. 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Crvene #linije #svakoj #vezi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja