NaslovnaVESTINa sednici Saveta fakulteta nije doneta odluka o povećanju školarina

Na sednici Saveta fakulteta nije doneta odluka o povećanju školarina

Na današnjoj sednici Saveta Fakulteta političkih nauka nije usvojena odluka o povećanju školarina, saopštio je Studentski parlament FPN-a na svojoj Fejsbuk stranici.

“Sa ogromnim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da na inicijativu Studentskog parlamenta Fakulteta političkih nauka odluka o povećanju školarina nije usvojena sa sednici Saveta Fakulteta političkih nauka”, navedeno je u objavi.

Ranije danas Studentski parlament FPN-a organizovao je protest ispred fakulteta sa zahtevom da se školarine ne povećavaju.

Inače, Nastavno- naučno veće fakulteta usvojilo je predlog uprave da se školarine povećaju za 15 odsto. Da bi odluka stupila na snagu potrebno je bilo da dobije i zeleno svetlo i Saveta. 

“Na Nastavno-naučnom veću fakultetu je ta odluka prošla. Većina profesora i asistenata je bila za to da se školarina poveća za 15 odsto. Studentski predstavnici su bili protiv toga. Izneli su argumente zbog čega. Danas je sednica Saveta, gde Savet treba da potvrdi tu odluku koju je donelo NN fakulteta”, rekao je ranije danas za Euronews Srbija Luka Lalošević, potpredsednik Studentskog parlamenta na  FPN. 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#sednici #Saveta #fakulteta #nije #doneta #odluka #povećanju #školarina

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja