NaslovnaPLANETABajden razgovarao sa predsednikom Egipta i emirom Katara o ratu u Gazi

Bajden razgovarao sa predsednikom Egipta i emirom Katara o ratu u Gazi

Predsednik SAD Džozef Bajden razgovarao je danas sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom Al-Sisijem i emirom Katara šeikom Tamimom Bin Hamadom Al-Tanijem o ratu u Gazi, saopštila je Bela kuća.

Bajden je, na odvojenim sastancima sa Sisijem i emirom Katara, razgovarao o ratu u Gazi i njihovim naporima da obezbede oslobađanje talaca koje drži Hamas.

Predsednik SAD je zahvalio Sisiju na vođstvu Egipta u isporuci humanitarne pomoći Gazi.

Lideri su istakli da bi oslobađanje talaca rezultiralo trenutnim i trajnim prekidom vatre u Gazi u periodu od najmanje šest nedelja, navedeno je u saopštenjima Bele kuće posle razgovora sa Sisijem i katarskim emirom. Razmenili su mišljenja o tome kako bi se tako produženi period zatišja mogao ugraditi u nešto trajnije.

Oni su, takođe, razgovarali o planiranju povećanja humanitarne pomoći Gazi i o tome kako bi prekid vatre u okviru sporazuma o taocima dodatno pomogao da se ti napori omoguće i osigura da pomoć stigne do civila kojima je potrebna širom Gaze.

Na sastanku je bilo reči i o tragičnom i alarmantnom incidentu koji se ranije danas dogodio na severu Gaze, a lideri su izrazili žaljenje zbog gubitka života civila.

BONUS VIDEO: Netanjahu naredio da se ne reaguje na odluku suda u Hagu: Ambasador Vilan poručo da ne smemo da dozvolimo da se Gaza pretvori u teroristički centar protiv Izreala

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Bajden #razgovarao #predsednikom #Egipta #emirom #Katara #ratu #Gazi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja