NaslovnaVESTICIK završila verifikaciju potpisa za smenu albanskih gradonačelnika na severu KiM —...

CIK završila verifikaciju potpisa za smenu albanskih gradonačelnika na severu KiM — RT Balkan

29. feb 2024 22:42

| Obnovljeno: 29. feb 2024 22:42

Na izbore održane prošle godine izašlo je svega oko 3,5 odsto birača od ukupno 45.950 upisanih

Centralna izborna Komisija u Prištini završila je verifikaciju potpisa prikupljenih za peticiju za smenu predsednika četiri opštine na severu KiM, prenela je “Koha”.

Ta institucija je, međutim, odbila da govori o ovom procesu, koji je završen i uskoro se očekuje da će o tome biti reči na sednici CIK-a.

Prema navodima “Kohe”, dostignut je potreban procenat od 20 odsto upasnih birača koji su dali potpis, čime se otvara put za narednu fazu – organizovanje glasanja za razrešenje predsednika u četiri opštine na severu.

Komisija je 29. januara saopštila da je počela proveru potpisa prikupljenih za razrešenje predsednika većinski srpskih opština na severu. Mesec dana kasnije, još uvek se ne zna kada se očekuje glasanje za razrešenje predsednika opština.

Na izbore održane prošle godine izašlo je svega oko 3,5 odsto birača od ukupno 45.950 upisanih, a od 1.567 Srba, glasalo je samo njih 13.

Privremene vlasti u Prištini su prošlog leta usvojile tzv. administrativno uputstvo za razrešenje gradonačelnika putem peticije.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#CIK #završila #verifikaciju #potpisa #smenu #albanskih #gradonačelnika #severu #KiM #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja