NaslovnaVESTIDanas konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda; Vučić nastavlja konsultacije o mandataru —...

Danas konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda; Vučić nastavlja konsultacije o mandataru — RT Balkan

1. mar 2024 07:33

| Obnovljeno: 1. mar 2024 07:33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na današnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike izborne liste “Mi-glas iz naroda, prof.dr Branimir Nestorović”

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić zakazao je za danas u 10 časova konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda.
Na dnevnom redu je izbor verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata i potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Beograda, kao i izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine Beograda, saopštio je Sekretarijat za informisanje Skupštine grada.

Na dnevnom redu je i postavljenje sekretara i zamenika sekretara, kao i Predlog rešenja o izboru članova administrativno-mandatne komisije Skupštine grada.
Konstitutivnom sednicom, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Poslovnikom predsedava najstariji prisutni kandidat za odbornika kojem je dodeljen mandat.

Nastavak konsultacija o mandataru vlade

Vučić danas nastavlja konsultacije o mandataru, pozvani “Mi-glas iz naroda”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na današnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike izborne liste “Mi-glas iz naroda, prof.dr Branimir Nestorović”.

Početak konsultacija najavljen je za 8.30 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavljeno je iz pres službe predsednika Srbije.

Ko ide kod Vučića: Počinju konsultacije o mandataru za sastav nove vlade, stranke podeljene

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste “Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi” i “Ruska stranka-Slobodan Nikolić”.

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste “Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini”.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Danas #konstitutivna #sednica #Skupštine #grada #Beograda #Vučić #nastavlja #konsultacije #mandataru #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja