NaslovnaBIZNISHrvatska pošta NAGRAĐUJE radnike sa 1.200 evra, ali moraju da ispune jedan...

Hrvatska pošta NAGRAĐUJE radnike sa 1.200 evra, ali moraju da ispune jedan uslov

Hrvatska pošta NAGRAĐUJE radnike sa 1.200 evra, ali moraju da ispune jedan uslov

U Hrvatskoj pošti navode da je rast primanja počeo 2022., kada je plata za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20 odsto.

Poštari, dostavljači novina i vozači Hrvatske pošte koji ostaju do kraja godine dobiće još 1.200 evra neto nagrade, saopštili su iz Hrvatske pošte.

Kako se navodi u saopštenju, ova nagrada je uvedena za radna mesta na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem, a odnosiće se i na sve buduće radnike na ovim radnim mestima koji budu zaposleni najkasnije do kraja juna ove godine.

„Kao i mnogi drugi poslodavci na tržištu rada, već duže vreme imamo izazove u određenim oblastima sa pronalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacije. Svesni smo da je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećani promet radnika i zato smo u poslednje dve godine pokrenuli brojne inicijative za njihovo zadržavanje”, objavila je Hrvatska pošta.

Poštar

Tako su u martu ponovo porasle plate svim radnicima Hrvatske pošte, treći put u poslednjih šest meseci, što je povećanje od ukupno 25 odsto.

U Pošti navode da je rast prihoda počeo 2022. godine, kada je za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana plata za 20 odsto.

Kako piše Poslovni dnevnik, poštari u Hrvatskoj dobijaju tri jednokratne posebne nagrade svake godine, uskršnje, božićnice i regres, a radnici na operativnim radnim mestima uz redovnu platu svakog meseca dobijaju i promenljivu nagradu.

Od ostalih pogodnosti, Pošta pominje sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, MultiSport karticu, ali i povećanje participacije za prevoz i hranu, kao i posebnu nagradu za uspeh koji zavisi od ispunjenja godišnjih ciljeva i može dostići iznos mesečne neto zarade uplatom u treću kolonu penzije.

Hrvatski ugostitelji STREPE pred sezonu: Ne mogu konobara da platim 3.000 evra

Izvor: BIZLife

Foto: TV Nova YT Screeshot/Unsplash

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Hrvatska #pošta #NAGRAĐUJE #radnike #evra #ali #moraju #ispune #jedan #uslov

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja