NaslovnaVESTIBiH mora sama da ispuni evropske obaveze na putu u EU —...

BiH mora sama da ispuni evropske obaveze na putu u EU — RT Balkan

1. mar 2024 21:46

| Obnovljeno: 1. mar 2024 21:46

Sve odluke, uključujući i one iz domena evropskih integracija, moraju da donose isključivo domaće institucije, a ne bilo koji stranci, precizirala je srpska članica Predsedništva BiH

Srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da Bosna i Hercegovina ne može da ide ka Evropskoj uniji ukoliko sama na ispuni evropske obaveze.

“BiH ne može da se kreće ka EU ukoliko sama ne ispunjava svoje evropske obaveze. Sve odluke, uključujući i one iz domena evropskih integracija, moraju da donose isključivo domaće institucije, a ne bilo koji stranci”, rekla je Cvijanovićeva na panelu “Težnja ka stabilnosti i razvoju u BiH” u okviru Antalijskog diplomatskog foruma, objavljeno je na njenoj Instagram stranici.

Dodala je da je važno da se “akcenat stavi na stvari oko kojih postoji saglasnost svih naroda”, a ne da se produbljuje jaz temama za koje se unapred zna da oko njih ne postoji konsenzus.

Cvijanovićeva je prisustvovala i panelu na kojem je govorio šef ruske diplomatije Sergej lavrov o rastućoj ekonomiji u Kini, te sukobima u Gazi i Ukrajini.

Srpska članica Predsedništva BiH je objavila i da su prvi dan na Diplomatskom forumu u Antaliji predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ona i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak okončali u prijatnom razgovoru.

“Uspešan i dug radni dan u Antaliji okončali smo prijatnim razgovorom sa Miroslavom Lajčakom, tokom kojeg smo ga upoznali o stavovima Republike Srpske u pogledu aktuelnih političkih tema u BiH”, istakla je Cvijanovićeva.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#BiH #mora #sama #ispuni #evropske #obaveze #putu #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja