NaslovnaRAZONODAIgrači Real Madrida spavaju na dušecima od 55.000 eura

Igrači Real Madrida spavaju na dušecima od 55.000 eura

Dobar san je bitan za zdravlje i srećan život, ali što se tiče igrača Reala, dobar san, na dobrom dušeku, očito donosi i rezultate. 

Kako piše španski sportski list Marka, fudbaleri kraljevskog kluba i spavaju kao kraljevi, na dušeku koji košta 55 hiljade evra.

Za novac za koji možete sebi priuštiti “Mercedes”, Luka Modrić i saigrači u slatke snove uranjaju na Vispring madracima, model Diamond Majesty, koji ima vunenu postavu, svilu, bambus i tri reda posebnih opruga, koje imaju opuštajući efekt. „Kao da ležite na oblacima”.

Nekada su fudbaleri često znali da osvanu u noćnim klubovima, pa u takvom stanju da igraju i utakmice, ali toga više nema. Sve je podređeno i servirano igračima, a oni samo moraju da treniraju, misle na fudbal i paze na svoje telo.

Ledene kupke i vežbe uoči i nakon treninga deo su njihove svakodnevice, kao i razni preparati koji ubrzavaju oporavak ili tačno nutricionistički definisana hrana koju smeju da jedu.

U današnjem fudbalu, klubovi i igrači ništa ne prepuštaju slučaju, pa je i to razlog zašto karijera fudbalera danas traje duže nego pre.

Posebni, izuzetno skupi i luksuzni dušeci na kojima spavaju fudbaleri Real Madrida, smanjuju pritisak na mišiće, kosti, ligamente, tetive i kardiovaskularni sistem. To pomaže bržem oporavku nakon fizičkog napora.

Ovaj luksuzni dušek održava temperaturu i vlažnost blizu fizioloških vrednosti, što dodatno doprinosi udobnosti.

Kvalitetan san između dva takmičenja ključan je za optimizaciju psihofizičkog stanja i smanjenje rizika od povreda.

„Umetnost odmora je deo umetnosti rada. Imamo 57 različitih vrsta opruga koje mogu da pokriju sve ukuse za sve modele, od najmekših do najtvrđih”, kaže za list Marka Alfonso del Saz, španski preduzetnik koji distribuira ove madrace u Španiji, iz svoje butik prodavnice u Madridu.

Domet Vispringa ide toliko daleko da analiziraju držanje koje je telo usvojilo tokom spavanja, da bi se tačno znala napetost, potreban broj opruga ili odgovarajući ulošci za svaki krevet. Pored toga, uzima se u obzir i da li se krevet deli sa nekim, jer se proizvode i dušeci sa dve mekoće. 

„Ne mogu da razumem da za sumu koliko bi vas koštalo da nabavite nekoliko automobilskih guma, ne možete da kupite dobar krevet”, kaže Alfonso del Saz, ističući da najjeftiniji dušek ovog brenda košta 6.000 evra.


Vispring, koji ima više od 120 godina iskustva, napravio je revoluciju u svetu dušeka izumom džepnih jezgara.

„Velika razlika u odnosu na druge dušeke je u tome što u Španiji nećete naći nijedan drugi dušek koji nema ni kap lepka, ni kubni milimetar pene. Naš proces ga eliminiše, sve je 100 odsto prirodno”, kaže Alfonso del Saz.

Revolucionarni sistem Vispring kreveta, koji definišu luksuz za odmor od 1901. U kabinama Titanika, nalazili su se neki od prvih Vispring modela.

Inženjer britansko-kanadskog porekla Džejms Maršal je 1899. izumeo džepne opruge za dušek, kako bi svojoj ženi, koja je dane provodila u krevetu, dao najdragoceniji poklon – savršen noćni san. 

Opruge sa 6 namotaja prave se od visokokvalitetnog vadanijumskog čelika i pojedinačnosu  umotane u prirodne kaliko kese. Tako se neutrališe višak pritiska na telo i poboljšava proces odmora i oporavka.

Nova tehnologija zona omogućava raspoređivanje težine tela, prilagođavanje konturi i eliminisanje pritiska u zonama ramena i kukova. Poštovanje 8 sati sna i period odmora između takmičenja, od izuzetnog je značaja za optimizaciju fizičke i mentalne kondicije i smanjenje rizika od iscrpljenosti i povreda sportista.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Igrači #Real #Madrida #spavaju #dušecima #eura

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja