NaslovnaVESTIGde je Alijansa, tu su mir i stabilnost — RT Balkan

Gde je Alijansa, tu su mir i stabilnost — RT Balkan

4. mar 2024 11:28

| Obnovljeno: 4. mar 2024 11:28

Prisustvo vojnog pakta doprineće povećanju bezbednosti Zapadnog Balkana, smatra predsednica tzv. Kosova

Komentarišući otvaranje NATO-ove avio-baze Kučova, u Albaniji, predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani ocenila je da se radi o jačanju prisustva Severnoatlantske alijanse na Zapadnom Balkanu.

“Otvaranje taktičke vazduhoplovne baze NATO-a u Kučovi, u Albaniji, označava važan korak u jačanju prisustva Alijanse na Zapadnom Balkanu, što će doprineti povećanju bezbednosti u našem regionu i šire. Gde je NATO, tu su mir i stabilnost!”, napisala je Osmanijeva na Iksu.

The opening of the NATO Tactical Air Base in Kuçovë, Albania, marks a significant step in strengthening the Alliance's presence in the Western Balkans, contributing to enhanced security in our region and beyond. Where there is NATO, there is peace and stability! pic.twitter.com/rirCfKQABS

— Vjosa Osmani (@VjosaOsmaniPRKS) March 4, 2024

Današnjem otvaranju renovirane avio-baze Kučova prisustvovaće tamošnji visoki zvaničnici, kao i predstavnici NATO-a i SAD.

Zapadni vojni pakt je uložio oko 50 miliona evra za rekonstrukciju baze iz 1950-ih koja je služila za smeštaj aviona albanskog vazduhoplovstva, a nakon 2005. postala mesto za obuku njihovih pilota, izvođenje vežbi pripadnika vojske Albanije, ali i država članica NATO-a.

Albanija je pristupila NATO-u 2009. godine.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Gde #Alijansa #mir #stabilnost #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja