NaslovnaVESTIRHMZ dao prognozu za sutra, pojava kiše i olujnog vetra — RT...

RHMZ dao prognozu za sutra, pojava kiše i olujnog vetra — RT Balkan

6. mar 2024 22:45

| Obnovljeno: 6. mar 2024 22:45

Najniža temperatura iznosiće od 3 do 7 stepeni, a najviša od 8 stepeni na severu i zapadu Srbije do 15 stepeni u južnim krajevima

Posle kišne noći sa 10 do 20 mm padavina, u Srbiji u četvrtak nas očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima.

Ove vremenske prilike prognozirane su pre svega za Vojvodinu, zapadnu Srbiju, Šumadiju, Veliko Pomoravlje i Timočku Krajinu, piše Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, dolaziće do smene sunčanih i oblačnih intervala, dodaje se u najavi RHMZ-a.

“Pojava kiše biće učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom, a na planinama se očekuje sneg”, ističe se.

Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, ujutro i pre podne i sa udarima olujne jačine, dok će se temperatura kretati od tri do 15 stepeni.

Najniža temperatura iznosiće od 3 do 7 stepeni, a najviša od 8 stepeni na severu i zapadu Srbije do 15 stepeni u južnim krajevima.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, hladnije i kišovito, duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni vetar, a temperatura će biti do devet stepeni.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#RHMZ #dao #prognozu #sutra #pojava #kiše #olujnog #vetra #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja