NaslovnaVESTIRacija u kući bivšeg komandanta OVK u Prištini

Racija u kući bivšeg komandanta OVK u Prištini

Kosovo online

Odlukom Specijalnog suda u Hagu, u toku je racija u kući bivšeg komandanta tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Suljejmana Seljimija u Prištini, a međunarodnim istražiocima asistiraju pripadnici policije koji su raspoređeni ispred objekta.

Portparol Specijalnog suda Kristofer Benet potvrdio je akciju i naveo da se po nalogu suda stalno sprovode istražne radnje.

– Specijalni sud sprovodi kontinuirane operacije – rekao je Benet prištinskim medijima.

Za sada nema detalja kojim povodom istražitelji pretresaju kuću Suljejmana Seljimija.

Seljimi, bivši komandant OVK, u Prištini je osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Svojevremeno je bio politički savetnik u kabinetu Ramuša Haradinaja, koji ga je razrešio dužnosti posle izjave tadašnjeg američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta koji je na Tviteru napisao da “ratni zločinci nemaju mesta u kosovskoj vladi”.

Podsetimo, u Hagu je u toku sudski postupak protiv više vođa bivše OVK, Hašima Tačija, Jakiupa Krasnićija, Kadri Veseljija i Redžepa Seljimija.

Optuženi su za udruženi zločinački poduhvat, ubistva, mučenja i okrutno postupanje u oko 40 pritvorskih centara širom Kosova i Metohije tokom 1998. i 1999. godine.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Racija #kuci #bivšeg #komandanta #OVK #Prištini

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja