NaslovnaRAZONODATrampu zabranjeno korišćenje muzike Šinejd O'Konor

Trampu zabranjeno korišćenje muzike Šinejd O'Konor

Naslednici preminule pevačice Šinejd O'Konor zatražili su od Donalda Trampa da prestane da koristi njenu muziku na svojim predizbornim političkim skupovima.

Tokom njegove kampanje u Merilendu prošlog meseca, čula se legendarna njena pesma Nothing Compares 2 U.

Naslednici pokojne pevačice su za Bi-Bi-Si njuz istakli da „ne preteruju kada kažu da bi Šinejd bila zgrožena, povređena i uvređena, jer on koristi njenu muziku”.

U zajedničkoj izjavi naslednika i predstavnika izdavačke kuće koja je godinama zastupala Šinejd O'Konor, piše: „Tokom života, dobro je poznato da je Šinejd O'Konor živela po moralnom kodeksu definisanom poštenjem, ljubaznošću i pristojnošću. Kao čuvari njenog nasleđa, zahtevamo da Donald Tramp i njegovi saradnici odmah odustanu od korišćenja njene muzike”.

Gardijan izveštava da su se tokom Trampove kampanje, pre nego što je izašao na scenu 24. Februara u Merilendu, uz numeru Šinejd O'Konor čule i pesme Džonija Keša i Elvisa Prislija. 

Šinejd O'Konor je umrla prirodnom smrću prošlog jula u 56. godini. Pesma Nothing Compares 2 U, koju je napisao Prins, četiri nedelje bila je najslušanija u Velikoj Britaniji 1990. godine.


Osim naslednika Šinejd O'Konor, Trampu su korišćenje njihovih pesama na predizbornim skupovima zabranili i Brus Springstin, jer je pesmu Born in USA koristio na mitinzima tokom 2016, Adel koja je iste godine rekla da ne želi da se njena muzika koristi u bilo kakvoj političkoj kampanji nakon što je Tramp koristio Skyfall i Rolling in the deep, kao i porodica italijanskog operskog pevača Lučana Pavarotija, koja je prigovorila Trampu, jer je na političkom mitingu upotrebio snimak arije Nessun Dorma, iz opere Turandot. Oni su saopštili da su Trampovi stavovi o imigraciji u suprotnosti sa Pavarotijevim naporima da prikupi novac za izbeglice.

Rijana je 2018. zapretila tužbom nakon što je tokom Trampovog političkog skupa puštena njena pesma Don't stop the music. Iz njenog pravnog tima su rekli da pevačica ni na koji način nije povezana sa bivšim predsednikom i da ne podržava njegovu kampanju.

Predstavnici benda Rolingstouns su pismeno obavestili Trampov tim da se njihova muzika ne koristi tokom njegove promocije. Ipak, pesma You Can't Always Get What You Want  se ponovo čula u junu 2020. godine i tada mu je zaprećeno tužbom, ako nastavi da je neovlašćeno pušta.

Elton Džon se, takođe, suprotstavio Trampovom timu, jer su na političkim skupovima korišćene numere Tiny Dancer  i Rocket Man, prenosi Bi-Bi-Si na srpskom.

Donald Tramp se kandiduje za američkog predsedničkog kandidata ispred Repubikanske stranke, na izborima koji će se održati u novembru i njegova kampanja se već zahuktava. On je bio 45. predsednik Amerike posle pobede na izborima 2016, ali je izgubio od predsednika Bajdena 2020. godine.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Trampu #zabranjeno #korišćenje #muzike #Šinejd #OKonor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja