NaslovnaVESTIRazlika se vidi iz svemira, ruska utvrđenja su superiorna (VIDEO)

Razlika se vidi iz svemira, ruska utvrđenja su superiorna (VIDEO)


ODBRAMBENE strukture koje je izgradila ruska vojska na prvoj liniji fronta značajno se razlikuju, u pozitivnom smislu, od ukrajinskih utvrđenja, smatra penzionisani general ukrajinske vojske Sergej Krivonos.

Foto Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, superiornost utvrđenja ruskih snaga se može videti čak i iz svemira što svakako ne ide u korist ukrajinske vojske.

-Moji prijatelji, koji povremeno gledaju “Gugl mape”, smatraju da je zbog stanja ukrajinskih utvrđenja neophodno postaviti određena pitanja. Američki novinari rade isto. Oni nikome ne veruju, samo uključe satelitski prikaz i provere kakvo je stanje sa nama, a kakvo je sa Rusima. Nažalost njihovi zaključci ne idu u našu korist, izjavio je Krivonos.

Prema rečima penzionisanog generala, ovaj problem postoji u Oružanim snagama Ukrajine poslednjih deset godina, ali komanda nije obraćala pažnju na stanje utvrđenja i nije iskoristila vreme koje je moglo da se iskoristi za njihovo dovođenje u red.

Mišljenje bivšeg ukrajinskog generala poklapa se sa stavom mnogih stručnjaka sa Zapada, koji su isticali kvalitet ruskih utvrđenja i čitave linije odbrane, konstruisane na ključnim delovima fronta u zoni SVO, koja se pokazala kao neprobojna tokom letnje ofanzive ukrajinskih trupa.

Sa druge strane, očigledno je da ukrajinska vojska nije u stanju da izgradi takve foritifikacije – na nekim delovima fronta takvi objekti ni ne postoje, dok su tamo gde su izgrađeni previše slabi u poređenju sa ruskim.

(rt.rs)

BONUS VIDEO – RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Razlika #vidi #svemira #ruska #utvrđenja #superiorna #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja