NaslovnaVESTIBritanija: Zabrana izvoza goriva će Rusiji ublažiti pritisak na snabdevanje

Britanija: Zabrana izvoza goriva će Rusiji ublažiti pritisak na snabdevanje

pixabay.com

Mera šestomesečne zabrane izvoza goriva koju su uvele ruske vlasti ublažiće pritisak na snabdevanje i omogućiće Rusiji da izvrši popravke u svojim rafinerijama, saopštili su birtanski obaveštajci.

Verovatno je da je ruski kapacitet za preradu privremeno smanjen zbog višestrukih udara ukrajinskih bespilotnih letelica na rafinerije širom Rusije, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane na mreži X.

Zabrana izvoza će ublažiti pritisak na snabdevanje i omogućiti Rusiji da izvrši popravke u svojim rafinerijama, koje bi trebalo da traju duže nego što je uobičajeno, jer su sankcije Zapada sprečile uvoz nekih neophodnih komponenti, tvrde u izveštaju britanski obaveštajci.

Takođe se navodi da će ruske vlasti biti posebno osetljive na porast cena benzina i osnovnih namirnica uoči ruskih predsedničkih izbora koji se održavaju od 15. do 17. marta 2024.

Rusija je od 1. marta 2024. uvela šestomesečnu zabranu izvoza benzina, kako bi stabilizovala cene na domaćem tržištu u trenutku rastuće tražnje, nakon što je takav embargo već bio na snazi od 21. septembra 2023. do 17. novembra 2023. godine.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Britanija #Zabrana #izvoza #goriva #će #Rusiji #ublažiti #pritisak #snabdevanje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja