NaslovnaPLANETAPogođena ruska energetska postrojenja, lokalizovan požar u Nižegorodskoj oblasti

Pogođena ruska energetska postrojenja, lokalizovan požar u Nižegorodskoj oblasti

MOSKVA,KIJEV – Ukrajinske bespilotne letelice napale su jutros ruski energetski objekat u industrijskoj zoni Nižegorodske oblasti, nakon čega je izbio požar na jednom od postrojenja za preradu nafte koji je sada lokalizovan, izjavio je načelnik oblasti Gleb Nikitin.

On je dodao da specijalizovane službe rade na licu mesta na gašenju požara, koji je izbio na instalacijama jednog od postrojenja za preradu naftnih derivata nakon udara drona, prenosi Interfaks Rusija.

Prema dostupnim informacijama, u napadu nema povređenih, navodi ruska agencija.

Ukrajinski dron je napao skladište nafte u ruskoj Orlovskoj oblasti, javio je na svom Telegram kanalu guverner Orlovske oblasti Andrej Kličkov.

MO Rusije: Ukrajinski diverzanti pokušali da se probiju u Rusiju iz tri pravca

Ukrajinski diverzanti su, uz podršku tenkova i oklopnih vozila, pokušali da se probiju u Rusiju iz tri pravca, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije i istaklo da su ruske trupe odbile pokušaje ukrajinskih divezantskih jedinica da izvrše prodor u Belgorodsku i Kursku oblast.

Pokušaj prodora u Belgorodsku oblast vršen je oko 3 sata po moskovskom vremenu, istovremeno iz tri pravca, u blizini sela Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino, navodi rusko Ministarstvo.

Dodaje se da su ruske trupe uz upotrebu avijacije, raketa i artiljerije, odbile sve ukrajinske napade i da državne granice nisu povređene, prenosi RIA Novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su odbijena i četiri napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su pokušale da se probiju kod sela Tjotkino u Kurskoj oblasti.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Pogođena #ruska #energetska #postrojenja #lokalizovan #požar #Nižegorodskoj #oblasti

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja