NaslovnaBIZNISPsi smiruju uplašene ljude na aerodromu u Istanbulu (FOTO)

Psi smiruju uplašene ljude na aerodromu u Istanbulu (FOTO)

Psi smiruju uplašene ljude na aerodromu u Istanbulu (FOTO)

Pod stresom ste pre svakog leta? Psi terapeuti sada su na raspolaganju na aerodromu u Istanbulu kako bi smirili živce napetih putnika.

Aerodrom sprovodi program poslednjih mesec dana kako bi pomogao u smanjenju stresa i anksioznosti među putnicima koji prolaze kroz njegove terminale.

Klečeći pred psom Kukijem, putnica Anastasija Podmazova je pohvalila uslugu.

,,To me opušta. Volim životinje. Veoma je dobro“, rekla je ona.

📸 From @reuterspictures: Therapy dogs roam Istanbul Airport, searching for stressed passengers who are looking to calm their nerves before they board their flight pic.twitter.com/ob4WoXihoM

— Reuters (@Reuters) March 11, 2024

Nakon pozitivnih povratnih informacija od putnika, operater aerodroma IGA želi da proširi projekat i poveća broj pasa sa pet na 10 kako bi utešio putnike, rekao je Abdulkadir Demirtas, menadžer za korisnička iskustva.

„Putovanje može da bude stresno… Prema istraživanju, interakcija između životinja i ljudi smanjuje nivo stresa i anksioznosti“, dodao je on, prenosi U.S. News.

Murat Cengiz Koca, stručnjak za ponašanje pasa i trener, rekao je da su životinje obučene da ne reaguju na zvukove ili ljude.

,,Psi koje smo ovde izabrali prošli su jednogodišnji proces i obuku. Oni su danas ovde jer su bili uspešni“, zaključio je on.

Izvor: BIZLife

Foto: Unsplash

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Psi #smiruju #uplašene #ljude #aerodromu #Istanbulu #FOTO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja