NaslovnaRAZONODAVaš partner je ljut, ovo je pet načina da se nosite sa...

Vaš partner je ljut, ovo je pet načina da se nosite sa njegovim temperamentom

Izlivi besa i svađe često dovode do ljutnje i gorčine među parovima. Suočavanje sa ljutitim partnerom može stvoriti osećaj krivice i panike. Međutim, praktikovanje strpljenja i uključivanje određenih svesnih tehnika mogu pomoći u deeskalaciji svađe.

Postavite granice

Ako imate posla sa partnerom koji je sklon ljutnji i durenju, važno je razumeti da prelaženje granica stvara nezdravu dinamiku u vezi. Pri tome ovde ne treba da razmatrate da imate odnos sa nekim ko je agresivan verbalno ili fizički. U ovom slučaju odnos se ni na koji način ne održava, ali ako je vaš partner prznica onda treba da razmotite da li sa takvom osobom želite da budete i kako da se nosite s njegovim temperamentom. 

Ne gubite živce

Kada je vaš partner ljut, gubitak živaca može dodatno zagrejati situaciju. Bilo koji od partnera treba da se pridržava smirenog i staloženog ponašanja. Gubitak živaca samo može da pogorša situaciju.

​Ne reagujte

Umesto da se ponašate hirovito i reagujete na ljutnju svog partnera, odvojite trenutak da razmislite pre nego što završite. Kada su ljudi ljuti, oni prave iznenadni izliv besa i ne razmišljaju pre nego što daju komentare. Dakle, nereagovanje je ključ za rešavanje situacije.

Razlika između osobe i ponašanja

Kada je pojedinac ljut, onda to ne spajajte sa njegovim karakterom. Ne shvatajte njihov izliv besa lično. Uzdržite se od internalizacije njihovog ponašanja ili grubih reči. Razumevanje ponašanja i zabrinutosti vašeg partnera je važno da biste sprečili donošenje nejasnih sudova o njegovom karakteru. Ukratko, ljutnja ne bi trebalo da bude vezana za karakter pojedinca.

Ne unosite pritužbe iz prošlosti

Iznošenje pritužbi iz prošlosti dodatno pojačava raspravu i eskalira sukob. Držanje zamerki i iznošenje nerešenih svađa iz prošlosti stvara gorčinu i frustraciju. Kada imate posla sa ljutim partnerom, bolje je da se uzdržite od iskapanja prethodnih rasprava i iskustava, piše Times of India.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vaš #partner #ljut #ovo #pet #načina #nosite #njegovim #temperamentom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja