NaslovnaRAZONODAPodkasti će tek dobiti na značaju

Podkasti će tek dobiti na značaju

Danja Mataruga, iako diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu, bila je novinar dugi niz godina, a sada se bavi odnosima sa javnošću. Ispričala je za veb Magazin Politika zbog čega se upustila u novu avanturu – audio podkast sa temama iz oblasti kulture.

– U poslednje vreme podkasti, kao forma izražavanja, postaju sve više popularni. S obzirom na njihovu brojnost u ovom trenutku, verujem da ljudima nedostaje određena vrsta sadržaja, primera radi opušteniji pristup dnevno-političkim i društvenim temama, zatim diskusije na određenu temu, dok je posebno značajno što se uvek i u svako vreme mogu pogledati, odslušati. Kako je istakla, svi živimo u brzim vremenima, zaokupljeni brojnim obavezama i problemima, tako da su, smatra ona, podkasti savršen način da čovek pogleda emisiju koja ga interesuje kada i gde to želi. Nju posebno zanimaju teme iz kulture, s obzirom da je, kako je otkrila, odrasla u umetničkoj porodici i njom se bavi od tinejdžerskih dana.

– Mislim da kultura nije dovoljno zastupljena u medijima, makar ne na način na koji bi trebala. Tako sam došla na ideju da pokrenem svoj audio podkast kako bih je podelila sa svima. U „Tragom inspiracije“ obrađujem teme koje smatram važnim za celu zemlju i sve građane, jer mi je cilj i edukacija, ne samo suva informacija. Obrađujem teme kao što je značaj i napredak rekonstrukcije Memorijalnog centra „Staro sajmište“, o rekonstruisanim krunama srednjevekovnih vladara koje su izložene u Istorijskom muzeju Srbije, veštačkoj inteligenciji u kulturi, fotografiji, književnosti, o ljudima za koje su svi čuli, ali malo znaju o njima, o posećenosti kulturnim događajima, privlačenju publike…

Kaže da veruje da će podkasti tek dobiti na svom značaju uz dobru promociju i dodaje da ih najslabije razumeju stariji građani koji koriste tehničke uređaje i koje treba tek naučiti kako da im pristupe, jer su oni zahvalna ciljna grupa.

– Oni imaju najviše vremena, a prateći podkaste svoje slobodno vreme bi kvalitetno ispunili, zaključila je naša sagovornica.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Podkasti #će #tek #dobiti #značaju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja