NaslovnaVESTISrbija agresivna i ljuta, moramo da budemo oprezni (FOTO) — RT Balkan

Srbija agresivna i ljuta, moramo da budemo oprezni (FOTO) — RT Balkan

12. mar 2024 14:13

| Obnovljeno: 12. mar 2024 14:13

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je rekao da “sukobi nisu međuetnički, nije etnička razlika ono što izaziva sukob, već autokratija u Beogradu koja je povezana sa Moskvom”

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poručio je da je “Srbija agresivna i ljuta”, i da to tzv. Kosovo čini opreznim, pa i uplašenim, prenosi “Ekonomija onlajn”. Kurti je to rekao na otvaranju Centra za obuku za sajber bezbednost na Kosovu, ističući da je svestan bezbednosnog rizika na Balkanu i Evropi.

“Imamo jasnu pozadinu, jer je naš severni sused agresivan i ljut, a to nas čini opreznim, ali i uplašenim. Sukobi nisu međuetnički, nije etnička razlika ono što izaziva sukob, već autokratija u Beogradu koja je povezana sa Moskvom. Uvek smo upozoravali da su nedemokratske države u našem regionu, ne samo na istoku Evrope, opasnost po bezbednost i mir, ali to naravno niko ne može tako temeljno i duboko da zna kao SAD. Ono što radimo je da se pripremamo onoliko koliko možemo i znamo, zato smo otvorili ovaj Državni centar za sajber bezbednost gde će se održavati obuka stručnjaka”, rekao je Kurti.

Cyberattacks by autocratic states and sophisticated cybercrime networks pose an increasingly serious danger to democracies. Today we inaugurated the State Cybersecurity Training Center—with 🇺🇲 and 🇬🇧 support—as a crucial mechanism to protect our Republic from this rising threat. pic.twitter.com/4GdzCzA2Fa

— Albin Kurti (@albinkurti) March 12, 2024

On se dotakao i ulaganja u Kosovske bezbednosne snage i napomenuo da je imao čast da zajedno sa komandantom KBS obiđe 15 multifunkcionalnih kamiona nemačke kompanije koje su već uključili u KBS.

“Od tog broja, deset smo kupili iz državnog budžeta, a pet su donacije. Putem ovog partnerstva koje stvaramo, nepovrediv je teritorijalni integritet, suverenitet i bezbednost građana”, rekao je Kurti.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Srbija #agresivna #ljuta #moramo #budemo #oprezni #FOTO #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja