NaslovnaPLANETAJedna stvar je posebno iznervirala princezu

Jedna stvar je posebno iznervirala princezu

Kejt Midlton, princeza od Velsa, “šokirana” je burom oko njene slike za Dan majki. Nakon velikog skandala sa montiranjem fotografije, o kom bruji ceo svet, prijatelji i izvori bliski princezi otkrivaju kako se ona oseća u ovim teškim trenucima.

Nekoliko dobro pozicioniranih izvora u kraljevskim krugovima reklo je za Dejli Mejl da su Kejt Midlton i njen tim smatrali da su posledice u javnosti zbog „uređene“ fotografije koju je princ Vilijam napravio sa njihovom decom duboko „uznemirujuće“.

Jedan je rekao da, iako su priznali da je napravljena greška, smatrali da je sada vreme da „krenu dalje“ i dozvole princezi da se fokusira na oporavak od abdominalne operacije i svoju decu.

Foto: Rasid Necati Aslim / AFP / Profimedia

„Svi, uključujući i princezu, pomalo su šokirani onim što se dogodilo. Napravljena je greška, ali ona je priznala krivicu i izvinila se. Sve je bilo veoma uznemirujuće. Ali mnogi ljudi smatraju da je vreme da priznaju da je greška napravljena u dobroj nameri, kao i njeno izvinjenje, i da nastavimo dalje“.

Haos je nastao nakon što je šest najvećih svetskih agencija za ove nedelje bilo prinuđeno da ukloni sliku, zbog sumnji da je digitalno „izmenjena“.

Protiv industrijske regulative je distribuiranje bilo čega što je možda izmenjeno u odnosu na originalnu sliku.

Vilijam i Kejt često objavljuju lične fotografije na Dan majki, ali se palata nadala da će nova slika princeze – prva, zvanična od Božića – zaustaviti zlobne glasine na društvenim mrežama o njenom stanju.

Poslednjih nedelja korisnici interneta su proširili niz teroija o stanju Kejt, koje su sada postale fokus mejnstrim medija, čak i BBC-a.

Foto:Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia; i-Images / Eyevine / Profimedia; GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia; Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

Kensingtonska palata nije odstupila od svoje prve objave u januaru da je buduća kraljica bila podvrgnuta onome što je opisano samo kao „planirana operacija abdomena“ i da, dok se dobro oporavlja, nije verovatno da će biti sposobna da preuzme dužnosti do posle Uskrsa.

Njihova odluka da ne ponude bilo kakve značajnije informacije, međutim, ohrabrila je kritičare kraljevske porodice da iznesu teorije zavere na društvenim mrežama.

Dok je nova fotografija Kejt, koju je palata objavila prvo na sopstvenim platformama pre nego što je distribuirana agencijama, u početku naišla na široku dobrodošlicu, internet eksperti su počeli da primećuju niz grešaka koje sugerišu da je neko možda pokušao da je izmeni pre objavljivanja.

Princeza od Velsa Kejt Midlton Foto:Frank Augstein-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

To je uključivalo editovanje zgloba i rukava princeze Šarlote i prstiju princa Luja.

Kada su sajtovi počeli da izveštavaju o ovim događajima, agencije, uključujući AP, AFP, Rojters i Geti, pokrenule su sopstvene istrage.

U nedelju uveče nekolicina je bila primorana da izda obaveštenja o povlačenju slike, zbog straha da je njome manipulisao „izvor“.

Kako je svađa preko noći rasla, princeza Kejt se u ponedeljak ujutro lično oglasila na društvenim mrežama, napisavši: „Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom. Želela sam da izrazim svoje izvinjenje zbog konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče podelili. Nadam se da su svi koji slave imali veoma srećan Dan majki“.

Iako je njeno jasno iskreno izvinjenje malo ublažilo krizu, kritičari tvrde da je debakl narušio reputaciju palate.

Više izvora je reklo za Mejl da, iako ona nije lično prisutna na društvenim mrežama, Kejt je svesna onoga što je rečeno poslednjih nedelja i, razumljivo, smatra da je to uznemirujuće.

Ocenjuje se da je „razočarana“ nakon što je „samo želela pokaže lepu sliku svoje dece“.

Ali, sada želi da se fokusira na „ono što je važno u njenom životu“ – na decu i na oporavak.

Drugi izvor rekao da je ona samo želela da slika bude „savršena“ za njenu decu, na koju je toliko ponosna, znajući da će slika biti javno proučavana.

„Bila je to greška, mada bih rekao da je retuširanje ili uređivanje slika vrlo uobičajeno u industriji. Lekcije će biti naučene. Ali to je pomalo izmaklo kontroli iz perspektive društvenih mreža i sada je vreme da se podvuče crta. Koliko je ta jadna žena trenutno pod pritiskom i nadzorom, samo je želela da učini najbolje za svoju decu. Ovo joj zaista neće pomoći da se oporavi“, rekao je izvor blizak princezi.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Jedna #stvar #posebno #iznervirala #princezu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja