NaslovnaVESTIPotpuno oblačno uz vetar, na planinama kiša i sneg — RT Balkan

Potpuno oblačno uz vetar, na planinama kiša i sneg — RT Balkan

13. mar 2024 21:19

| Obnovljeno: 13. mar 2024 21:19

Najniža temperatura od 4 do 9, a najviša od 11 do 16 stepeni

Na istoku i jugoistoku Srbije sutra, 14. marta, će biti umereno do potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima povremeno će padati slaba kiša, a na visokim planinama sneg, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni, uveče i noću u slabljenju i skretanju na južni.

Temperature će se kretati od četiri do 16 stepeni, a krajem dana u većini mesta očekuje se postepeno razvedravanje.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, rano ujutro slaba kiša, a tokom dana uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče i noću u skretanju na južni, sa temperaturama od pet do 14 stepeni.

Prognoza vremena za vikend

U petak će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, kratkotrajna kiša tek ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 0 do 7, a najviša od 15 do 19 stepeni. U subotu se očekuje promenljivo oblačno. Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi se tokom dana povremeno očekuju najpre u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbije, a krajem dana i u Vojvodini. Vetar slab do umeren, jugoistočni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 9, a najviša od 15 do 20 stepeni. U nedelju prolazno naoblačenje s kratkotrajnom kišom sa severozapada izmeštaće se dalje ka jugoistoku. Na visokim planinama sneg. Počeće da duva pojačan severozapadni vetar. Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša dnevna od 15 do 18 stepeni.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Potpuno #oblačno #vetar #planinama #kiša #sneg #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja