NaslovnaVESTIBal vampira je došao do svog kraja — RT Balkan

Bal vampira je došao do svog kraja — RT Balkan

16. mar 2024 20:00

| Obnovljeno: 16. mar 2024 20:00

Gost u novoj epizodi ”Lokomotive” bio je glavni i odgovorni urednik sajta „Novi ctandard“ Aleksandar Vujović

U prvom deluje emisije autori Tiosav Purić i Marko Nikolić razgovarali su o tome kakve su poruke mržnje poslate srpskom narodu sa dubrovačkog festivala ”Rebedu”, kako je TikTok postao opasnost po nacionalnu bezbednost SAD, kao i kako prolaze ratne ekonomije Evropske unije. 

Poziv na separatizam, vređanje Srpske pravoslavne crkve, govor mržnje prema ljudima iz Republike Srpske, a koji žive u Srbiji, ili kako je to novinarka Ana Lalić izjavila ”posrbljavanje” i ”dosrbljavanje” Vojvodine, samo su mali deo izliva netrpeljivosti koji su se mogli čuti sa dubrovačke tribine posvećene 60. godišnjici od rođenja osnivača ”Feral tribjuna” Predraga Lucića.

Na tribini kojoj su učestvovale neke od ”zvezda” javne scene iz Srbije poput Zorana Kesića, Aide Ćorović, Dragan Bjelogrlića i mnogih drugih. Sa stanovišta tekstova i komentara koji su se mogli naći u spomenutom listu, ovakve izjave ne mogu da začude.

Sa druge strane ono što može da začudi više od 150 miliona Amerikanaca koji imaju popularnu aplikaciju TikTok, je vest da se sprema zabrana najbrže rastuće društvene mreže na svetu, pod izgovorom ugrožavanja američke nacionalne bezbednosti.

Dok je ruski predsednik Vladimir Putin poručio u intervjuu kanalu Rusija 1 da Zapad razume da ne može Rusiji naneti strateški poraz na bojnom polju i da će se suočiti sa bespomoćnošću pred jedinstvom ruskog naroda, Emanuel Makron nastavlja da ”briljira” i obećava da će poslati francusku vojsku u Odesu, priznajući sa druge strane da ekonomije EU ne mogu da izdrže ratni pritisak.

U drugom delu emisije gost je bio glavni i odgovorni urednik sajta ”Novi Stadnard” Aleksandar Vujović sa kojim su autori podkasta razgovarali o cenzuri medija, predstojećim američkim izborima, TikToku, povlačenju ”jastrebova” iz američke politike, kao i o tome postoji li mogućnost rešenja za mir u Ukrajini.

“Sve druge platforme osim TikToka i Telegrama su američke, a ni jedna država nema pravo da zabrani američke društvene mreže jer bi dobila sankcije od Amerike i bila optužena za diktaturu i ukidanje slobode govora. Podrška Gazi je eksplodirala u Americi zbog TikToka što je direktno ugrozilo Bajdenove izborne šanse na predstojećim izborima”, istakao je Vujović.

“Lokomotiva” podkast se emituje svake subote u 20 časova na Jutjub kanalu i sajtu RT Balkan.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Bal #vampira #došao #svog #kraja #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja