NaslovnaRAZONODAZašto tinejdžerima niko ne kaže da će imati akne? Sve što treba...

Zašto tinejdžerima niko ne kaže da će imati akne? Sve što treba da uradite da koža vrati sjaj

Pubertet i adolescenciju karakterišu mnoge promene-  uključujući i estetske, pa mnogi mladi u ovom periodu “boluju” od akni i lošeg tena, masne kože i bubuljica.

Skoro preko noći se dešava da koža promeni svoju stukturu i postane preplavljena bubuljicama. To može da traje mesecima i da ostavi priličlno tamne i duboke ožiljke, piše Helou.

Ono što stručnjaci savetuju dugoročno, je da izbacite alkohol, sredite ishranu i dovoljno spavate. Takođe, važno je i da prilagodite negu koja ne sme da izostane.

Imajte malo strpljenja

Ne postoji brzo rešenje za rešavanje akni. Bilo da je to izazvano promenama hormona, promenama u načinu života, netolerancijom na ishranu ili stresom, moraćete da budete strpljivi. Strpljenje je zapravo jedina stvar koja leči kožu.

Prilagodite svoju rutinu nege kože

Bez obzira što znate šta su dobri sastojci ne znate dok ne probate kako reaguju na vama. Držite se osnovnih sastojaka, a u hodu ih adaptirajte.

Redovno čistite kožu lica.

Ograničite unos alkohola

Da biste ozbiljno izlečili kožu, morate potpuno da prestanete da pijete alkohol najmanje šest meseci. Ako primetite upalu na svojoj koži posle noćnog izlaska, vredi razmisliti o prelasku na opcije pića bez alkohola  dok koži dajete vremena da se oporavi.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zašto #tinejdžerima #niko #kaže #će #imati #akne #Sve #što #treba #uradite #koža #vrati #sjaj

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja