NaslovnaVESTIDanas o formiranju biračkih centara i izboru komisija za glasanje na severu...

Danas o formiranju biračkih centara i izboru komisija za glasanje na severu — RT Balkan

18. mar 2024 11:37

| Obnovljeno: 18. mar 2024 11:37

Planirano je da sednica CIK počne u 13.30 časova

Centralna izborna komisija tzv. Kosova danas će održati sednicu na kojoj bi trebalo da se razmotre i dve odluke o predstojećem procesu glasanja za smene gradonačelnika u četiri opštine sa srpskom većinom, prenosi “Reporteri”.

Planirano je da sednica CIK počne u 13.30 časova, a kako je najavljeno, na dnevnom redu je ukupno pet tačaka među kojima su razmatranje i odobravanje biračkih centara za proces glasanja za ili protiv smene predsednika opština Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica, kao i razmatranje i usvajanje preporuke za imenovanje opštinskih izbornih komisija za ovaj proces glasanja.

Takođe, na sednici CIK biće razmatrano i usvajanje Izveštaja preliminarnog biračkog spiska i obaveštenje o promeni biračkih centara.

Na eventualnom referendumu za razrešenje gradonačelnika, prema uredbi vlade tzv. Kosova biće potrebno da se za smenu predsednika izjasni 50 odsto plus jedan glasač iz biračkog spiska.

Inače, gradonačelnici opština Zubin Potok, Severna Mitrovica, Zvečan i Leposavić, izabrani aprila prošle godine sa po nekoliko stotina glasova Albanaca u tim opštinama i na kojima je glasalo samo 13 Srba, su: Izmir Zećiri, Erden Atić, Iljir Peci i Ljuljzim Hetemi.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Danas #formiranju #biračkih #centara #izboru #komisija #glasanje #severu #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja