NaslovnaVESTIDodik: Kada se završi rat, svi će trčati kod Putina

Dodik: Kada se završi rat, svi će trčati kod Putina

EPA/Ramil Sitdikov

Vladimir Putin

Kada se završi rat u Ukrajini neću moći da dođem na red da se vidim sa predsednikom Putinom od Evropljana koji će tada želeti da se susretnu sa njim u Kremlju.

– Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču, koje je više interesovao moj prijateljski odnos sa Putinom, nego evropski put BiH, a što je bila tema panel diskusije – naveo je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

– Preneo sam im i jasan stav da Srpska i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti – istakao je on.

Kako je rekao, na panelu je ponovio stav da se u Srpskoj očekuje da “nakon 21. marta BiH prestane da bude kolonija međunarodne uprave, da istog dana, shodno evropskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda odu strane sudije”.

– Tokom nedelje održana je sednica Izvršnog komiteta SNSD na kojoj je zaključeno da podržavamo evropski put i da glavni pregovarač sa Evropskom unijom treba da bude iz Republike Srpske – dodao je Dodik.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Dodik #Kada #završi #rat #svi #će #trčati #kod #Putina

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja