NaslovnaPLANETAPutin je prvi put izgovorio ime Alekseja Navaljnog VIDEO

Putin je prvi put izgovorio ime Alekseja Navaljnog VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin po prvi put je, nakon nove izborne pobede, izgovorio ime sada preminulog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Putin je, prema preliminarnim rezultatima, dobio oko 87 odsto glasova i tako sebi obezbedio još jedan šestogodišnji predsednički mandat.

Pristalicama i medijima se obratio iz svog izbornog štaba, gde je upitan i o Alekseju Navaljnom, koji je u februaru preminuo u zatvorskoj koloniji.

‼️ #Putin pronounced #Navalny‘s surname for the first time and confirmed the version about the exchange of the oppositionist

„As for Mr. Navalny. Yes, he passed away. This is always a sad event. We have had other cases where people in prison have passed away. Hasn’t that… pic.twitter.com/WpIrc6Z6Ku

— NEXTA (@nexta_tv) March 18, 2024

Ovo je prvi put da je Putin izgovorio ime „Navaljni“ od kako je opozicionar otrovan i pritvoren u Rusiji.

„Što se tiče gospodina Navaljnog. Da, on je preminuo. Ovo je uvek tužan događaj. Imali smo i druge slučajeve da su ljudi u zatvoru preminuli. Zar se to nije desilo u Sjedinjenim Državama?“, upitao je on.

Aleksej Navaljni Foto:Tanjug/AP Photo/Mindaugas Kulbis

Potom je novi-stari predsednik potvrdio da je planirana razmena Navaljnog za druge zatvorenike.

Putin je istakao da su ga neke kolege, a koji nisu zvaničnici administracije, obavestile da postoji ideja da se Navaljni razmeni za neke ljude koji su u zatvoru u zapadnim zemljama.

„Možda mi verujete, možda ne, ali osoba koja je razgovarala sa mnom još nije završila rečenicu, ali ja sam rekao da se slažem“, rekao je Putin novinarima na konferenciji o predsedničkim izborima.

On je napomenuo da je za to postojao jedan uslov, a da je to da se Navaljni ne vraća u Rusiju.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Putin #prvi #put #izgovorio #ime #Alekseja #Navaljnog #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja