NaslovnaVESTIEU želi po svaku cenu da održi dijalog Beograda i Prištine

EU želi po svaku cenu da održi dijalog Beograda i Prištine

BEOGRAD – Spoljnopolitički komentator Žarko Rakić izjavio je danas, povodom današnjeg sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, tokom kojeg se očekuje da će se razgovarati o odluci takozvane Centralne banke Kosova o zabrani upotrebe dinara, ali i o drugim pitanjima u okviru dijaloga, da je trenutna situacija takva da EU po svaku cenu želi da održi dijalog, ali ne više sa onom idejom da se do junskih izbora za Evropski parlament konačno reši problem KiM.

On je za Tanjug rekao da je za Prištinu osnovna tema da Srbija prizna nezavisnost tzv. Kosova, i da sve tome podređuju, a da je tema dinara pritisak i još jedna od provokacija sa konačnim ciljem da se Srbi na KiM odluče na najgori potez po njih i Srbiju, da se isele sa prostora KiM.

“Vidimo već u najavi da se barata nekim terminima i podacima koji su sporni, predsednicu Kosova koja kaže da postoji neki američki plan za dinar. Da li on postoji ili ne, naš glavni pregovarač je to oštro demantovao tako da u startu ne znamo o čemu će da se pregovara, a kada ne znate o čemu će da se razgovara ne znate ni način na koji će da se razgovara odnosno da li evropski posrednici u ovom trenutku imaju ideju kako bi mogao da se reši problem dinara”, naveo je on.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#želi #svaku #cenu #održi #dijalog #Beograda #Prištine

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja