NaslovnaVESTIPokušaj zloupotrebe i neosnovanih optužbi — RT Balkan

Pokušaj zloupotrebe i neosnovanih optužbi — RT Balkan

18. mar 2024 19:33

| Obnovljeno: 18. mar 2024 19:33

Par se takođe sumnjiči da je njen profil na društvenoj mreži iskoristio za objavu video snimka iz Litvanije, uz koji su naveli da je u pitanju otimanje deteta od majke mimo njegove volje i to od strane srpske policije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su bračni par iz Vrnjačke Banje, muškarca I.T. i njegovu suprugu T.T. zaposlenu u lokalnoj samoupravi, kao osumnjičene za pretnje predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, pripadnicima policije i za neosnovane optužbe na račun MUP-a.

Kako je večeras saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, pored pretnji šefu države, par se sumnjiči da je njen profil na društvenoj mreži iskoristio za objavu video snimka, uz koji su naveli da je u pitanju otimanje deteta od majke mimo njegove volje i to od strane srpske policije.

Povodom navedenog snimka, Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da snimak nije nastao u Srbiji, da je preuzet sa stranih profila na društvenim mrežama i “da je u pitanju još jedan u nizu napada i pretnji predsedniku Republike i pokušaj zloupotrebe i rušenja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova”.

Naime, inicijalni snimak je nastao prošle godine i prikazuje postupak oduzimanja dece u Litvaniji, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni I.T. od ranije je poznat policiji kao osoba koja ima veze sa kriminogenom sredinom i protiv njega su podnete krivične prijave zbog sumnji da je počinio više krivičnih dela, među kojima i ubistvo u pokušaju.

Protiv osumnjičenih policija će, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, podneti odgovarajuće prijave.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Pokušaj #zloupotrebe #neosnovanih #optužbi #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja