NaslovnaRAZONODAViše od 500 učesnika na početku Treking i trejl lige Srbije u...

Više od 500 učesnika na početku Treking i trejl lige Srbije u Subotici

Početak nove sezone Treking i trejl lige Srbije obeležila je velika posećenost „Trke oko tri jezera” održane u okolini Subotice, u Hajdukovu 17. marta u organizaciji Planinarsko-sportskog kluba „Spartak” iz Subotice i Planinarskog saveza Srbije. Više od 500 učesnika prošetalo je ili trčalo stazama koje su vodile predelima oko tri jezera – Ludoškog, Krvavog i Palićkog.

Takmičarski centar, start i cilj bili su u Vizitorskom centru „Ludaš” a pre početka manifestacije prisutne su pozdravili predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić, predsednik Planinarskog saveza Vojvodine Milan Mirković, kao i predstavnici kluba domaćina.

Pobednici najduže staze su Nemanja Rašković, član PEK „Gora” Kragujevac i Jamanta Šafranj iz ARK „Tron” Palić.

Rašković je stazu od 39,2 km prešao za 2:42:41 sata. Drugo mesto pripalo je Ognjenu Obućini (PSK „Balkan” Beograd) a treće je osvojio Boris Činčurak (PD „Alma Mons Adventures” Novi Sad).

– Ovo mi je druga trka u Subotici i prva pobeda, jer sam prošle sezone, takođe na velikoj stazi, uzeo srebro. Staza je bila suva, brza, trčljiva, specifična za trekinge jer je ravna. Videćemo kako će biti u sledećem kolu na Ruju, to je nova trka u kalendaru i veliki izazov – rekao je pobednik Nemanja Rašković, koji je prošle sezone osvojio Nacionalnu seriju u planinskom trčanju PSS.

U trekingu, koji se organizuje u nekim od najatraktivnijih predela Srbije, mogu da učestvuju sportisti, trkači, ali i rekreativci, šetači, planinari, oni koji uživaju u prirodi, od juniora do veterana. Staze na trekingu mogu da se pređu trčeći ili šetajući. Svako izabere šta mu odgovara i najvažnije je da se provede vreme u prirodi, lepom okruženju, da se upoznaju nova mesta i bude fizički aktivan. Po pravilu, mora biti tri staze, različite dužine i tehnički su lake, nemaju uspone karakteristične za planinarenja. Najduža je oko 40 km, srednja do 35, a najkraća do 20 km, uz mini-staze koje su uglavnom između 5 i 7 km.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Više #učesnika #početku #Treking #trejl #lige #Srbije #Subotici

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja