NaslovnaVESTIVladimir Jovičić novi ambasador Srbije i Kazahstanu — RT Balkan

Vladimir Jovičić novi ambasador Srbije i Kazahstanu — RT Balkan

19. mar 2024 17:57

| Obnovljeno: 19. mar 2024 17:57

Jovičić je danas uručio akreditivna pisma predsedniku Kazahstana Kasim-Žomartu Tokajevu na svečanosti u predsedničkoj rezidenciji Akorda.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je Vladimir Jovičić postao ambasador Srbije u Kazahstanu.

“Republika Srbija ima novog ambasadora u Kazahstanu. Čestitamo kolegi Vladimiru Jovičiću i želimo mu puno uspeha u daljem jačanju saradnje Srbije i Kazahstana, navodi se u objavi ministarstva na društvenoj mreži Iks.

Jovičić je danas uručio akreditivna pisma predsedniku Kazahstana Kasim-Žomartu Tokajevu na svečanosti u predsedničkoj rezidenciji Akorda.

Република Србија има новог амбасадора у Казахстану.Честитамо колеги Владимиру Јовичићу и желимо му пуно успеха у даљем јачању сарадње #Србија и #Казахстан.🇷🇸 🤝 🇰🇿 https://t.co/IIil0xYZPm

— MFA Serbia 🇷🇸🇪🇺 (@MFASerbia) March 19, 2024

Jovičić je u Ministarstvu spoljnih poslova od 2001. godine. On je, između ostalog, uz dužnosti u Ministarstvu obavljao i poslove u Vladi Srbije u vezi sa pregovorima o KiM i pregovorima sa EU.

U periodu od decembra 2013. do januara 2015. obavljao je dužnost otpravnika poslova u Ambasadi Srbije u Vašingtonu.

Od januara do decembra 2021. bio je koordinator u Odeljenju za Severnu i Južnu Ameriku u Ministarstvu spoljnih poslova, a od januara 2022, načelnik Odeljenja za Rusiju i Evroaziju u Ministarstvu spoljnih poslova.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vladimir #Jovičić #novi #ambasador #Srbije #Kazahstanu #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja