NaslovnaVESTIO sporazumu će morati da se pozabave lideri — RT Balkan

O sporazumu će morati da se pozabave lideri — RT Balkan

19. mar 2024 19:19

| Obnovljeno: 19. mar 2024 19:19

Dogovoreno je da se razgovori nastave iduće sedmice, napisao je specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine poručio je danas, nakon nove runde dijaloga u Briselu, da je dogovoreno da se razgovori nastave sledećeg ponedeljka.

On je na društvenoj mreži Iks napisao da će Sporazumom o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine morati da se pozabave lideri.

“Ugostio sam dva glavna pregovarača kako bismo razgovarali o implementaciji Sporazuma o putu normalizacije i drugim pitanjima, uključujući uticaj odluke o gotovinskom plaćanju. Dogovorili smo se da nastavimo sa ovim pitanjem sledećeg ponedeljka, dok će o Sporazumu morati da se pozabave lideri”, naveo je Lajčak.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je novinarima da je srpska delegacija danas insistirala na formiranju Zajednice srpskih opština, naglasivši da problemi moraju da se rešavaju kroz dijalog, a ne jednostranim merama.

Hosted the two Chief negotiators to discuss implementing the Agreement on the Path to Normalisation and other issues, incl. the impact of the decision on cash operations. We agreed to continue on this issue next Monday, while the Agreement will need to be addressed by the leaders pic.twitter.com/y6B6P42h0g

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) March 19, 2024

Glavni pregovarač privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi, sa druge strane, rekao je da će do petka Priština i Beograd poslati predloge za rešavanje pitanja u vezi dinara, te da očekuje da će se o tome razgovarati iduće nedelje.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#sporazumu #će #morati #pozabave #lideri #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja