NaslovnaVESTIU srpskoj ambasadi u Moskvi biće održana komemoracija povodom NATO agresije —...

U srpskoj ambasadi u Moskvi biće održana komemoracija povodom NATO agresije — RT Balkan

20. mar 2024 16:26

| Obnovljeno: 20. mar 2024 16:26

Na ovom događaju biće otkrivena spomen-ploča u znak sećanja na žrtve agresije pod nazivom “Možemo da oprostimo – nećemo zaboraviti”

Ambasada Srbije u Moskvi organizovaće danas u 18 časova komemoraciju povodom 25. godišnjice od početka NATO agresije na Srbiju. Na ovom događaju biće otkrivena spomen-ploča u znak sećanja na žrtve agresije pod nazivom “Možemo da oprostimo – nećemo zaboraviti”, saopšteno je iz ambasade.

Osim otkrivanja spomen-ploče u znak sećanja na žrtve, na ovom događaju prisustvovaće Goran Petronijević, jedan od najuglednijih advokata u Srbiji, koji će predstaviti na ruskom jeziku knjigu “NATO na suđenju istorije”, navodi se u saopštenju.

“Treba napomenuti da je Petronijević bio sudija tokom NATO agresije, a potom i član sudskog veća koje je glavne učesnike ovog zločina osudilo na dvadeset godina strogog zatvora. Njegov boravak u Moskvi kao posmatrača predsedničkih izbora izuzetna je prilika da se na ovom skupu čuje pouzdano svedočenje o događajima iz 1999. godine, kao i kasnijim događajima u Srbiji”, dodaje se.

Na događaj su pozvani poslanici Državne dume i Saveta Federacije, članovi grupa prijateljstva i saradnje sa Srbijom, zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova Ruske Federacije, predstavnici Vlade Rusije i Predsedničke administracije, predstavnici naučnih i kulturnih institucija, a očekuje se i obraćanje ambasadora Srbije u Moskvi Momčila Babića, ističe se u saopštenju.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#srpskoj #ambasadi #Moskvi #biće #održana #komemoracija #povodom #NATO #agresije #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja