NaslovnaPLANETAUbijeno oko 90 terorista Hamasa u napadu na bolnicu Al Šifa u...

Ubijeno oko 90 terorista Hamasa u napadu na bolnicu Al Šifa u gradu Gazi

TEL AVIV – Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su do sada ubile oko 90 terorista Hamasa u tekućem napadu na bolnicu Al Šifa u gradu Gazi. 

IDF navodi da su tokom operacije, koja je počela u ponedeljak ujutru, izraelske snage u utorak eliminisale teroriste i locirale oružje u zoni bolnice, istovremeno sprečavajući nanošenje povreda civilima, pacijentima i medicinskim timovima, preneo je Tajms of Izrael.

IDF ističe da su agenti izraelskih obaveštajnih službi ispitivali u bolničkom kompleksu više od 300 osumnjičenih da su teroristi i da je više od 160 njih odvedeno je u Izrael na dalje ispitivanje.

Izraelska vojska je izvršila prepad na bolnicu nakon što su obaveštajni podaci pokazali da su se operativci Hamasa, uključujući komandante, vratili u kompleks da bi ga koristili kao komandni centar za planiranje napada na Izrael i izraelske trupe u Gazi.

Više od 2.000 tona britanske pomoći u hrani stiglo u Gazu

Najveća britanska isporuka pomoći Gazi ušla je u tu palestinsku enklavu, saopštilo je danas britansko ministarstvo inostranih poslova.

Više od 2.000 tona pomoći u hrani, koja je u Gazu ušla preko Jordana, distribuirao je Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija i namenjen je za “više od 275.000 ljudi”, saopštilo je ministarstvo, prenosi CNN.

Pored isporučenih 2.000 tona pomoći u hrani, navodi se da će UNICEF distribuirati 150 tona pomoći koju finansira Britanija, a koja uključuje šatore i ćebad, koji su poslati 13. marta.

Blinken u šestoj poseti Bliskom istoku radi dogovora o prekidu vatre u Pojasu Gaze

Američki državni sekretar Entoni Blinken boravi danas u šestoj poseti regionu Bliskog istoka od početka rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze kako bi doprineo postizanju dogovora da bi se obezbedila pauza u sukobima i oslobodili taoci koje drži Hamas, saopštio je Stejt department.

Blinken će se, kako se navodi, sastati sa liderima Saudijske Arabije u Džedi i egipatskim u Kairu sa kojima će razgovarati o pregovorima o prekidu vatre u Pojasu Gaze, koji se vode uz posredovanje Egipta i Katara, kao i o naporima da se omogući dopremanje veće humanitarne pomoći za tu palestinsku enklavu.

Razgovori o prekidu vatre se nastavljaju ove sedmice u Kataru, ali tek treba da se  postigne dogovor između Izraela i Hamasa, preneo je Rojters.

Blinken je u Manili rekao da će takođe nastaviti razgovore o upravljanju Pojasom Gaze nakon okončanja sukoba, kao i o postizanjuu trajnog mira u regionu Bliskog istoka.

 

 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ubijeno #oko #terorista #Hamasa #napadu #bolnicu #Šifa #gradu #Gazi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja