NaslovnaVESTIZapad pokušava da spreči održavanje sednice Saveta bezbednosti UN o NATO agresiji...

Zapad pokušava da spreči održavanje sednice Saveta bezbednosti UN o NATO agresiji 1999. — RT Balkan

20. mar 2024 16:02

| Obnovljeno: 20. mar 2024 16:11

Da zasedanje još nije ozvaničeno, potvrđuje i sajt SB UN na kome u rasporedu za ponedeljak još nije predviđena rasprava o NATO agresiji

Zapadne sile na sve načine pokušavaju da spreče održavanje sednice Saveta bezbednosti posvećene NATO agresiji na SR Jugoslaviju koju je zatražila Rusija. Prema pisanju Sputnjika, u toku je zakulisna igra zapadnih članica SB UN kako istina o zločinu Alijanse ne bi izašla na videlo.

Moskva je ranije potvrdila da je predsedavajući Japan zakazao sednicu SB za ponedeljak 25. marta u 15 časova, dan po obeležavanju 25 godina od početka bombardovanja.

Državna duma Rusije je na današnjoj plenarnoj sednici usvojila i nacrt obraćanja u UN, a u vezi 25. godišnjice NATO bombardovanja i osude zapadne alijanse.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, koji bi trebalo da predstavlja našu zemlju u Njujorku, danas je već nagovestio da do sednice u ponedeljak možda neće ni doći.

A kako je Sputnjiku potvrđeno u diplomatskim izvorima, tačno je da se vrši ogroman pritisak da se NATO zločin skine sa dnevnog reda najviše svetske organizacije. Da zasedanje još nije ozvaničeno, potvrđuje i sajt SB UN na kome u rasporedu za ponedeljak još nije predviđena rasprava o NATO agresiji.

Očigledno je da je državama, koje su učestvovale u bespravnom napadu na SR Jugoslaviju, jako stalo da se ne otkrije puna istina o njihovom činu rušenja međunarodnog poretka.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zapad #pokušava #spreči #održavanje #sednice #Saveta #bezbednosti #NATO #agresiji #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja