NaslovnaVESTI"Dosta je, reke pravde dolaze!" — RT Balkan

“Dosta je, reke pravde dolaze!” — RT Balkan

23. mar 2024 19:20

| Obnovljeno: 23. mar 2024 19:20

Nezadovoljni građani okupili su se u pet gradova istovremeno

Koalicija “Reke pravde” i stranka Možemo održale su protestne skupove pod nazivom ”Dosta je!”, u pet gradova istovremeno, prenose hrvatski mediji.

Učesnici protesta su poručili da je “dosta tiranije, laži i korupcije”, kao i da je “dosta HDZ-a” i da će oni Hrvatskoj vratiti nadu i budućnost.

U Zagrebu je protestna šetnja krenula od Trga kralja Tomislava do Evropskog trga sa porukama protiv korupcije i nepotizma, a za poštovanje zakona i integriteta nezavisnih institucija, prenosi “Indeks”.

Demonstranti su zatim prošli Gajevom ulicom pored sedišta Državnog tužilaštva (DORH) uz zvižduke i uzvike “AP, odlazi”, “HDZ lopovi” i “Dosta je HDZ-a”.

Okupljeni su nosili transparente sa slikom stisnute šake i porukom “Dosta je!”, hrvatske i stranačke zastave kao i transparente s natpisima “HDZ zločinačka organizacija”, “Vadite šatore”, “Go Laura Go” i “Reke pravde dolaze”.

“Ovo je naša zemlja, zemlja svih naših ljudi i mi smo tu zbog nje i borimo se za nju. Ovo je naša domovina i mi ćemo je učiniti boljom. Imamo nešto više od tri sedmice, ali ćemo ići u svaki dio Lijepe Naše da najavimo da reke pravde dolaze”, naglasio je lider koalicije “Reke pravde” Peđa Grbin, a preneo “Jutarnji”.

Protest “Dosta je!”, protiv korupcije i nepravde održan je i u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Osijeku.

Premijer i predednik HDZ- a Andrej Plenković rekao je, komentarišući proteste opozicije u nekoliko gradova, da svako ima pravo na protest i poručio da bi se, da je u opoziciji, teško mogao boriti protiv takve vlade, s obzirom na njena dostignuća.

“Mi smo u demokratskom društvu, svako može da protestuje. Nemam ništa protiv protesta, neka svako predstavlja šta hoće. Na izbore idemo na osnovu naših dostignuća, rezultata koji su vidljivi u svim sferama društva”, rekao je šef HDZ-a.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Dosta #reke #pravde #dolaze #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja