NaslovnaRAZONODAKako postati popularan u školi

Kako postati popularan u školi

Kada si popularan, svi te vole. Biti popularan je velika stvar za decu i tinejdžere u školi, jer im je u tom uzrastu najvažnije da imaju osećaj pripadnosti i prihvatanja, dok pokušavaju da preko drugih otkriju sebe. 

I mada neće proći mnogo pre nego što shvate da u stvarnom svetu to nije važno, mnogima je u školskim danima to prioritet.

Popularna deca su ona koja pobeđuju na izborima za učenike, oni koji su izabrani za kralja ili kraljicu maturske večeri. 

Ako si popularan, tebe prvog zovu na žurke sa kul ljudima iz škole. Svi bi voleli da ti budu prijatelji, miljenik si nastavnika.

Popularnost nije nužno pokazatelj autentičnosti ili unutrašnjeg zadovoljstva. Deca koja se ne uklapaju u tradicionalne obrasce popularnosti, takođe, mogu imati bogate i ispunjene socijalne živote, koji su samo manje vidljivi u kontekstu školske popularnosti.


Postoji mnogo razloga zbog kojih neko postaje popularan u školi. Ponekad su, možda, presudni pamet, bogatstvo, izgled ili finoća, pa svi žele da ti budu prijatelji.

Deca koja su veštija u komunikaciji, koja lako sklapanju prijateljstava i izgrađuju pozitivne odnose sa drugima, često imaju veće šanse da postanu popularna.

Izgled može imati presudan uticaj na popularnost u školi. Deca koju drugi smatraju atraktivnijom ili fizički dominantnijom, mogu privući više pažnje i imati veći društveni uticaj.

Učenici čije porodice imaju viši društveni status ili veće materijalne resurse, takođe, obično imaju veću popularnost u školi.

Deca koja se ističu u određenim aktivnostima, bilo da su to sport, umetnost, muzika ili odlične ocene, mogu postati popularna zbog svojih dostignuća. Oni koji prirodno preuzimaju vodeće uloge u grupnim aktivnostima, popularni su zbog svoje sposobnosti da vode i inspirišu druge. Samouvereni, harizmatični i sposobni da privuku pažnju drugih, najčešće postaju popularni zbog svoje privlačnosti i uticaja na okolinu. 


Biti popularan znači mnogo više zabave na vrhu školske društvene hijerarhije.

S druge strane, to ima i svoje posledice. Pošto je reflektor stalno uperen u vas, svaki vaš potez i ažuriranje životnog stava vidljivi su svima. Sve ih uvek zanima kako vam ide učenje, u koje klubove izlazite, sa kim ste prijatelji, a pogotovo sa kim se zabavljate …

Ipak, ako pitate dete da li bi radije bilo popularno dete u školi ili neko ko se zadovoljava životom u pozadini, duboko u srcu, svi želite da budu popularni.

Popularnost nije uvek pokazatelj sreće ili zadovoljstva. Neka popularna deca mogu osećati pritisak da održe svoj status ili da se ponašaju na određeni način kako bi zadovoljila očekivanja vršnjaka.

Biti popularan znači mnogo više od toga da budete u centru pažnje, jer jednom kada imate određenu reputaciju, morate da je održite.

Biti „Kvin Bi”, kraljica pčela ili barem deo elitnog društva u džungli opasanoj školskim zidovima, nije lak posao. Jednom kada napravite ime u školi i svi u vas gledaju sa nižih stepenika, trudićete se da budete savršeni da biste ispunili sva očekivanja.

Da bi dete postalo popularno u školi ili bar izbeglo maltretiranje od strane vršnjaka, mora da radi na razvoju samopouzdanja i socijalnih veština.

U modernoj eri Instagrama, Tvitera, Fejsbuka i Snepčeta, postati popularan, sada je lakše nego ikada. Ako savladate kako da postavite estetske ili seksi fotografije, intrigantne i kontroverzne postove ili nešto što bi moglo da „sruši” internet, možete da započnete karijeru „popularne face” na društvenim mrežama.

Jedna od prečica do popularnosti je biti sa samim velikanima. Nisi dovoljno pametan? Nije dovoljno kul? Nisi dovoljno talentovan? Nisi dovoljno zgodan? Pa, bar su ti prijatelji takvi! Ako vas popularni prihvate, drugi će vas automatski računati kao jednog od njih. Družite se sa njima dovoljno dugo i drugi neće ni primetiti razliku…

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kako #postati #popularan #školi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja