NaslovnaVESTIZahvalni smo svima koji su uputili saučešće povodom napada u Moskvi

Zahvalni smo svima koji su uputili saučešće povodom napada u Moskvi

MOSKVA – Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izrazila je danas zahvalnost svim zemljama i međunarodnim organizacijama koje su uputile saučešće povodom terorističkog napada u Moskvi.

“Izražavamo iskrenu zahvalnost svima koji nisu ostali ravnodušni pred tragedijom”, navela ja Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Istakla je da se Rusija dugo bori protiv međunarodnog terorizma, kao i da podržava svačije napore na tom polju.

“Borba protiv ovog zla mora da ostane u fokusu svih zdravih snaga u međunarodnoj zajednici”, poručila je Zaharova. 

Ruske banke najavile otpis duga porodicama stradalih u napadu na dvoranu Krokus

Ruske banke spremne su da otpišu sav dug porodicama poginulih i povređenih u terorističkom napadu u dvorani Krokus u Podmoskovlju, preneli su danas ruski mediji.

Sberbanka je potvrdila da ima program podrške korisnicima u vanrednim situacijama.

“Već analiziramo informacije o kreditima poginulih i povređenih u terorističkom napadu 22. marta 2024. godine. Njihovi krediti će biti izmireni”, saopštila je najveća ruska banka, prenosi Interfaks.

Banka VTB je takođe obećala da će otpisati sve dugove po kreditima poginulih i povređenih u terorističkom napadu. Alfa banka, Sovkombanka, Home banka (HCF banka) i Tinkof banka takođe planiraju da otpišu dugove svih žrtava terorističkog napada i njihovih najbližih srodnika. 

Rusko ministarstvo počelo da objavljuje spiskove sa podacima o ubijenima

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije počelo je da objavljuje spiskove sa podacima o ubijenima tokom terorističkog napada na koncertnu dvoranu Krokus u Moskvi.

Prema preliminarnom spisku ubijenih, objavljenom na sajtu ruskog ministarstva do 15.00, identifikovano je 13 mrtvih.

U resoru su pojasnili da će spisak biti dopunjen, prenosi Interfaks. 

Posetilac iz dvorane Krokus tvrdi da je savladao teroristu i oduzeo mu oružje

Muškarac koji je sa ženom bio u petak u koncertnoj dvorani Krokus izjavio je danas ruskim medijima da je savladao jednog teroristu i oduzeo mu oružje.

Prema njegovim rečima, u trenutku napada odgurnuo je svoju suprugu, potrčao prema teroristi, zgrabio njegovu automatsku pušku, oduzeo je i počeo da udara po glavi napadača, prenosi RT.

“Pogledao sam svoju ženu i video užas u njenim očima. Shvatio sam da moram nešto da učinim”, rekao je čovek u intervjuu za TV kanal Rosija 24.

Ovaj čovek navodi da je ubrzo pritrčao drugi čovek i pomogao mu da onesposobi napadača. 

Ruska garda nije pronašla eksploziv na parkingu Krokus siti hola

Specijalne jedinice ruske garde završile su inspekciju parkinga u Krokus siti holu, rekao je poslanik Državne dume Aleksandar Hištajn.

“Ruska garda je završila inspekciju parkinga u Krokus siti holu. Nisu pronađene eksplozivne naprave”, napisao je on naTelegram kanalu.

Poslanik Državne dume Aleksandar Hinštajn: Specijalci napustili zgradu Krokus siti hola

Pripadnici Specijalne jedinice za brzo reagovanje (SOBR) Ruske garde napustili su zgradu Krokus siti hola zbog jakog dima, saopštio je sinoć poslanik Državne dume Aleksandar Hinštajn.

“Uprkos požaru, specijalci su u potpunosti ‘obradili’ podzemni parking, 1. sprat i deo 2. sprata. Zajedno sa vatrogascima izneli su ranjene, izneli leševe”, naveo je Hinštajn na Telegram kanalu.

 

 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zahvalni #smo #svima #koji #uputili #saučešće #povodom #napada #Moskvi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja