NaslovnaRAZONODAPrincezi od Velsa otkriven rak

Princezi od Velsa otkriven rak

Svi su se mesecima pitali “Gde je Kejt?”, a princeza od Velsa, 42, večeras je obavestila javnost da joj je tokom abdominalne operacije otkriven rak, zbog čega sada prolazi kroz preventivnu hemioterapiju.

Nakon nekoliko meseci spekulacija o njenom zdravlju, Kejt je u ličnom videu koji je objavljen u petak popodne, podelila loše vesti o svom zdravstvenom stanju i objasnila zašto je dugo nije bilo u javnosti.

Princeza je rekla da je vest o raku bila “ogroman šok” i dodala da ona i princ Vilijam nastoje da “privatno upravljaju ovom situacijom zarad svoje mlade porodice”. Ona je, takođe, navela da joj je trebalo vremena da se oporavi od velike operacije kako bi mogla da započne tretman citostaticima, ali i da im je trebalo  vremena da sve objasne svojoj deci.

“Želim da se zahvalim svima za prelepe poruke podrške. Bilo je ovo nekoliko jako teških meseci za našu porodicu. Bila sam na operaciji u januaru i tada se mislilo da je moje stanje nekancerogeno. Operacija je bila uspešna, ali su testovi nakon operacije potvrdili da rak ipak postoji. Moj medicinski tim mi je savetovao da treba da odem na hemioterapije”, rekla je princeza od Velsa.

Kejt Midlton je bila izvan javnosti od decembra 2023. godine, a njena “planirana” operacija je izvršena 16. januara i bila je “uspešna”, prema izjavama Kensingtonske palate. Očekivalo se da će ostati u bolnici između deset i četrnaest dana, pre nego što se vrati kući da nastavi sa oporavkom. Palata nije otkrila razlog njene operacije, ali je tada rečeno da nije bila povezana sa rakom. Predstavnici princeze su rekli da će se pružati samo “značajne” informacije, što je njen portparol ponovio 29. februara, usred sve većih glasina o njenom zdravlju.

“Kao što možete da zamislite, trebalo je mnogo vremena da se oporavim od operacije i da počnem sa lečenjem, ali je trebalo i mnogo vremena da ovo objasnimo Džordžu, Šarloti i Luiju na način koji je prihvatljiv za njih i da ih ubedimo da ću biti okej. Kao što sam rekla njima, dobro sam. Treba mi vremena da se fokusiram na sebe i da se posvetim sebi, da budem bolje u glavi, telu, ali i duhom. Imati Vilijama pored sebe je velika uteha i sigurnost”, rekla je Kejt Midlton u videu objavljenom na njenom zvaničnom Instagram nalogu, zamolila za prostor i privatnost dok se oporavlja, i dodala: “Za sve koji pate od ove bolesti u bilo kojoj formi, molim vas nemojte gubiti veru ili nadu. Niste sami”.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Princezi #Velsa #otkriven #rak

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja